Eva Lång

Chokladfondant
Evas kitchen tillagade en chokladfondant till efterrätt på fredagskvällen. Den var såååå himla god och gav en försmak av julen då den innehåller pepparkakskryddor. En enkel och supergod efterrätt, Ni måste bara testa!!
 
Chokladfondant
  • 75 gr smör
  • 3/4 dl socker
  • 100 gr mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1 tsk kockens pepparkakskryddor
Till servering: Vaniljglass och lingon
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj 4 små formar med smör och mjöla dem
  3. Smält smöret i en kastrull
  4. Ta av kastrullen från värmen och rör ned chokladen
  5. Knäck och rör ned ett ägg i taget
  6. Rör i pepparkakskryddorna
  7. Rör allt till en jämn smet som hälls upp i formarna
  8. Grädda i ugnen ca 10 min
  9. Låt svalna 5 min
  10. Stjälp upp fondanten på desserttallriken
  11. Lägg till några kulor vaniljglass och lite lingon.
  12. Servera dina middagsgäster!

(null)     




Linda

Hej! jag gillar också choklad fondanter. Jag har aldrig försökt att göra egna, jag är inte bra på att baka eller göra något i ugn. Ofta blir det bränt. Men någon gång skall jag försöka. Är de svåra att göra?

Svar: Hej där! Nej de är verkligen inte svåra att göra. Man hinner lätt med att göra dem efter att man käkat huvudrätten. Då blir det en liten trevligt paus mellan måltiderna. Lycka till!
Eva Lång

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress