Eva Lång

Tisdagsmilen
Jag fortsätter min träningsplanering med ett löppass i veckan under vintern. Nu är skidförhållandena inte så inbjudande för skidåkning så det kan nog bli fler löppass i veckan framöver. 
Kvällens pass blev dock ingen höjdare. Solda stretade emot när det blev för mycket blöta vatten- och ispölar så henne fick jag motivera som bara den för att få fart på henne. Själv blev jag riktigt dålig i magen..., och var överlycklig över att till slut vara hemma igen. Trots mindre angenäma problem på min träningsrunda så blev det 10 km innan jag var hemma igen. 
Kan bara önska oss bättre lycka på vår nästa löptur!!!

(null)

Innan vi kom iväg på våra 10 km var vi två hoppfulla!

Måndagsboostar mig själv
Åter på jobb efter ledighet. Taggad inför en ny situation med nya möjligheter på jobbet. Har bestämt mig för att det här blir kul och för att gå "all in". Är jag med på tåget så är jag!

Körde lite extra boost idag inför veckans första dag på jobbet och taggade mig själv med naglar målade i företagets branding färg. Turkos är en supersnygg färg ju!!!
 
(null)     
 
För att boosta lite extra på veckans första dag gick jag på Yoga på Friskis. Ledare var Ewa och hon kör ett riktigt bra pass. För att knyta ihop kvällens Yogapass med mina turkosa naglar skall jag berätta lite om den färgens betydelse inom Yogan. 

Chakra

 

Chakra är ett begrepp inom tibetansk buddhism, hinduism och new age. Chakra betyder livsenergihjul. Man vill uppnå balans mellan kroppens chakran. Kroppen delas upp i olika chakran varav dom 7 största finns längs ryggraden.  
Dessa representeras av olika färger.
Blå, Halschakra: Kommunikation, skapande, uttryck i tal och skrift. Tillit, acceptans och förlåtelse. 
Grönt, Hjärtchakra: Kärlek, medkänska, sympati och empati. Älska dig själv och andra.
Gul, Solarplexuschakra: Framåtanda,inspiration, social kontakt med andra, livsglädje.
Indigo, Pannchakra/Tredje ögat-chakra: Visdom, logik och intellektualitet. Inre vägledning och andlighet. Hjälper dig lyssna på din inre röst.
Orange, Navelchakra: kreativitetm självförtroende, sexuallitet, självförtroende, ilska.
Röd, Rotchakra: mod, trygghet, säkerhet. Kopplingen mellan vår krop och den materiella världen.
Violett, Kronchakra: Andlighet, energi healing. Kronchakrat är entrén för livsenergin som flödar genom hela din kropp och övriga chakran.

Turkos

Turkos är mineralet som har färgskala mellan himmelsblå till grön. Turkos tillhör halschakrat och symboliserar högaktning och respekt för livet. Turkos är känd som en "master healer" och arbetar för att skydda och anpassa chakran. Den hjälper att attrahera goda och positiva saker. Och ger oss mod och kraft att möta svårigheter. En riktig lyckosten.

 

Symbolik: Healing, tålamod, lugn, harmoni, balans.

Min slutsats: Jag fortsätter att ha Turkos som en favoritfärg!!!

 

(null)     
 
Lite avslappning "mental nedjoggning", som jag brukar kalla det, innan Yogapasset börjar. 
 
 
Dags att börja odla
Nu är det hög tid att så chilifrön. Sagt och gjort... jag pallrade mig ut till växthuset. Tänkte att jag skulle kunna använda jord som jag pallat upp så fint där ute och planerat att kunna hämta efter behov. Jag öppnade dörren och möttes av detta: Total översvämning....

(null)     

(null)     

Dessa bilder är ändå tagna efter att jag räddat jordpåsar, hinkar, redskap mm som låg under vatten/is. Får nog höja upp växthuset inför nästa vinter. 
Trots detta fick jag inspiration att åka och köpa ny jord för att så årets chii. 
Ett besök på blomsterlandet resulterade i massa roligt. Nu har jag frön till mina odlingar i sommar. Både ätbart och blommor kommer det att sås hos mig i vår. Fick med mig lite kul att läsa också. Nu fick jag längtan efter vårbruk men.... det får nog vänta ett tag till som det just nu ser ut i mitt växthus...

(null)     

Vill förenkla mitt chiliodlande i år så jag investerade i ett odlingstråg.  Det blir spännande att följa hur det kommer att funka. 

(null)     

(null)