Eva Lång

Hösten smyger in i min trädgård
Jag älskar årstider! 
Hösten smyger sig på och jag njuter verkligen av den förändring i naturen som den för med sig. Jag gillar förändring samt att få förnya och det är just vad årstider för med sig. Hösten är  en tid av städning och allt känns lite minimalistiskt. Blomkrukor städas ur, blommor som skall övervintra klipps ned. I växthuset skördas de grödor som finns kvar och sedan städas det ur för att så småningom om möta våren och nya odlingar. Äpplen trillar ned och blir till mos och annat gott, rabarberblad rensas bort, pallkragar rensas från de sista grödorna. 
Nu vill jag ta med mig den minimalistiska känslan inomhus och fortsätta mitt och Jonas projekt med att rensa bort grejer som vi inte behöver. Det är ett stort projekt eftersom vi bott i huset sedan -91 men  vi fixar det tillsammans!

Arbetspaus med lunch ute i vår härliga trädgård. 
(null)     

Zinkbaljan är på plats och hälsar välkommen hem till oss.
(null)     

Gräset är så fint så det får stå kvar i krukorna ett tag till. 
(null)     

Gubben och gumman är känsliga för frost så nu följer en tid när de plockas in på nätterna. Denna underbara blomma vissnar sedan ned och övervintrar inomhus. 
(null)     
Fågeljakt
Att kliva upp före solen en helgdag för att ge sig iväg på fågeljakt måste jag villigt erkänna att jag ibland funderar på om det ska va nödvändigt. Men det är såååå härligt när vi kliver ur bilen i skogen, tar fram bössorna, sätter på ryggan och ammunitionsbältet, tar på hörselkåpor och till sist sätter på Solda Gps-bandet och ger henne kommandot....Ja! Hon drar iväg och så är vi igång. Underbart!
Fågel finns det riktigt gott om i skogen i år och Solda är duktig på att finna dem. Hon står som en staty och väntar in oss så vi skall komma och hjälpa henne slutföra situationen. Ibland är det verkligen tur att vi har Gps:en så vi hittar henne när det är tätt bevuxen skog. Idag kom vi inte tillräckligt nära fåglarna för att skjuta, lite synd när hon är så duktig men vi hade några superfina timmar i skogen i morse. 
Fikapaus hade vi i Olles jaktkoja.

(null)

(null)

(null)

(null)

Inleder helgen med Yoga

Avslutar arbetsveckan och inleder helgen med Yoga på Friskis. Ledaren Eva guidade oss och hennes upplägg passar mig väldigt bra. Det är så "spot on" löparstretch och rörlighetsövningar som jag tycker är riktigt bra för löparkroppen.

För mig är kombinationen av stabilitet och rörlighet ett vinnande koncept med yogan. 

Varför är Yogan bra för löpare?

Om du ska ta ut steget lite längre och är stel så får du använda muskelkraft. Ju stelare du är, desto mindre rörelseomfång får du, och då kommer det att gå åt mer energi än om du är rörlig.

Att löpare tenderar att bli stela beror på att de utsätter sig för hård belastning och väldigt monotona rörelser. När du springer tar du sällan eller aldrig ut hela rörelseomfånget i höftleden, och när leden inte används i sin fulla utsträckning så blir du stel i de delar som inte används. Och stelheten kan leda till en ökad skaderisk. 

"Faktan har jag hämtat  från personliga tränaren och hälsocoachen Magnus Hagström som hjälpt löpare till ett friare och bättre löpsteg – med hjälp av yoga."

Härlig Yogamiljö i Davos.