Eva Lång

Åreskutan, Vertical K, fjällmaraton
Behöver en vilodag till innan det är dags att ge sig på löpning igen på fjället. Så det blev utflyktsdag för oss idag. Kul också att Mia och Håkan kom förbi och bodde bredvid oss på campingen i Ristafallet i natt så vi fick bjuda dem på frukost. De skall också göra fjällvärlden i några dagar. 
 
Först drog vi till Storlien och kikade lite sedan körde vi till Storulvån och käkade sen lunch. Efter det blev det läge för att ta kabinbanan upp på Åreskutan för att knata vidare till toppen och heja fram de tävlande på Vertical K, som ingår i fjällmaratonveckan i Åre. Min högra vad är inte ok ännu efter Salomon 27k i lördags så titta på andra som tävlar passade mig bra idag. Inte klokt vad snabbt de springer. Bästa dam hade 46 minuter!!!!!
 
Det blev en fantastisk sommarkväll på Åreskutan. Vilket minne och vilken grym dag vi haft i fjällvärlden idag!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
Vålådalen
Sista dagen på denna fjälltur spenderade vi i Vålådalen. Det finns ju så många fina fjäll här uppe så vi får boka en tur till hit snart. Värmen fortsätter hålla i sig även i fjällvärlden. Det är både varmt och fuktigt, lite tropikkänsla i fjällen.....märkligt!
Jag behöver mera återhämtning innan jag ger mig ut på någon fjällbestigning så jag höll till vid trädgränsen idag. Lite synd, ville så gärna upp på Ottfjället men mina vader säger till mig på skarpen att de inte behöver så mycket höjdmeter just för tillfället.... Får väl lyssna på det då. Men Jonas köpte "hitta ut" kontroller på Ottfjället och fick en riktigt fin upplevelse. Orienteringskontrollerna satt otroligt fint och jag lägger in en bild på en kontroll för att Ni skall få få se vyerna där uppe på Ottfjället. Magiskt!
(null)
 
 
Solda och jag på vår tur med Nulltjärn som mål.
 
 
(null)
 
 
 
 
 
 
Återhämtning
Idag behövdes verkligen återhämtning  så det var väldigt lämpligt med lite sämre väder och sightseeing. 
Vi tog en kaffe och shoppade lite på Åre chokladfabrik. Därefter fick Sveriges största vattenfall, Tännforsen ett besök och sedan körde vi över fjället in till Norge en kort sväng. Ännu mera fina vyer. Jag kan verkligen inte få nog av fjällen, här trivs jag!
(null)

(null)

(null)