Eva Lång

Suget efter min stickning kom tillbaka
För ett och ett halvt år sedan vaknade mitt intresse för stickning till liv efter typ 20 års vila. Jag köpte garn och mönster och stickade nästan färdigt min tröja på kort tid, MEN så blev det bara tvärstopp med tröjan som det inte alls var så mycket kvar att sticka på.... vet ej varför men något kom väl mellan. Slängde av någon anledning med mig stickningen hit till Fränsta och idag på Nyårsafton kände jag att lusten kom tillbaka. Det som är skönt med stickning för mig är att jag kopplar av totalt. Är här och nu och kan i lugn och ro ägna mig åt mina tankar och landa i dem. Lite såsom Yoga också är för mig. 
 
Igår åkte jag så mycket skidor så idag blir det en vilodag från den sporten.  Det blir i stället ett Yogapass med lite styrkeövningar. Behövs som komplement till skidåkningen och Yoga är suveränt när man åker mycket skidor.  Skidåkning blir man väldigt stel av i baksida lår, rumpa och ljumskar och med stelhet på dessa ställen kan man lätt få problem i ländrygg, typ ryggskott och det är inget jag önskar. Det har jag råkat ut för många gånger när jag under perioder tränat mycket mängd.  
 
Här är min blivande tröja. Mönster och garn från Norska Sandnes Garn. De har sååå många fina mönster, jag vill bara sticka allihop!!! 
(null)
 
 
 
Pops i vinterstudion intervjuar William
Dubblar träningen idag. Klassiskt på förmiddagen och skate på eftermiddagen. Det var kul att träna i gammal hemmaterräng. Tanken var inte två pass men när Frida frågar om moster vill följa med henne och träna....då säger man....självklart Frida, jag följer med!
Mellan mina båda skidpass hann jag se när Andre’ Pops ringde upp William på skype i direktsändning och intervjuade honom om framtiden. Han var utplockad av Johanna Ojala som en av 6 lovande unga skidåkare i Sverige. Jättekul och det var en bra intervju sänd från köket i Fränsta på både William och Frida Karlsson. Kul när TV gör lite nya grepp och i dag lade de en lång stunds sändning på våra skidlöften. Tror det är mera sånt som folk som tittar på vinterstudion vill se och höra om. Bra där Pops och Ojala!!
Efter 4 mil skidor idag var det skönt att hoppa i säng.... behöver inte lika många mil i morgon, det är jag helt säker på!
(null)
 
(null)
 
 
 
 
Bensträckare och shopping på Knåda sport
Idag styr vi kosan mot Fränsta. Vi tar med oss mamma hem till sig och vi stannar några dagar och firar in det Nya året i mina hemtrakter. 
Vi körde vägen över Knåda och då är det givet med ett stopp på Knåda Sport, vilken kultaffär!! Det känns lite som att tiden stannat när man kliver in över tröskeln. Allt är i gammal stil och de bjuder på fika på övervåningen, supermysigt.  Jag behövde nya tjocka skidhandskar. Det insåg jag häromdagen när vi var i Gyllbergen då mina gamla är lite för trötta, slitna och håller värmen dåligt. Lillsports tjockare handske  skall det vara för kräsna Eva och Knåda Sport kunde leverera exakt det jag ville ja. En tunnare variant Lillsport på rea blev det också shoppat samt en burk multigrade och en burk  blå super. Två vallor som används frekvent hos oss. Utanför butiken stod flera fina sparkar uppställda till försäljning och Jonas (min sociala man) lyckades naturligtvis lära känna farbrorn som levererade sparkarna!!! Vi blev lite sugna på en ny spark så det kanske blir shopping här vid tillfälle. 
 
 
(null)