Eva Lång

Röjning på kontoret
De senaste dagarna har jag och Mats röjt runt på kontoret och ställt fram en massa saker som skall slängas på soptippen. Främst kablage, data- och elprylar, metall och brännbart samt möbler som inte används längre. Mats hyrde en släpkärra modell mellan och vi fyllde den!!! Alla på kontoret hjälpte till så det gick fort att packa in i kärran. Väl på Fågelmyra sopstation hade vi lite att göra Mats och jag. MEN... vi är ett radarteam sedan 20 år tillbaka!!! Så vi tömde kärran i ett huj. Kommer att sakna honom sååå mycket när han snart går hem som pensionär. Två av mina bästa är då hemma som pensionärer. Marianne och Mats, mina Bästa!!! 

 

(null)


Tjejer, pannlampor, snack, svett och ENERGI!
Med laddade lampor drog ett gäng laddade brudar ut i skogen på måndagsträningen. Vilken måndag! Med det här gänget har måndagarna verkligen blivit sååå roliga. Måndagar kan i alla fall jag tycka vara lite sega efter en ledig helg, vill liksom ha mera "helgtid" när ny vecka startar. Men det kan man helt klart lösa med att boka in något kul på måndag så det blir en höjdarstart på nya veckan. 
För några i gänget var det premiär att springa med pannlampa och de blev inte avskräckta....tack och lov!!! Det är liksom lite extra tjusning att vara där ute i skogen omsluten av mörkret springandes runt på stigar och prata, svettas, köra fort, gå en bit, göra spänst- och styrkeövningar och annat som terrängen bjuder in till. Med pannlampa kommer vi ut på de små mysiga stigarna trots att hösten och mörkret har kommit och det känns som en timme bara rinner iväg när alla är så motiverade. Ja, jag vet att jag låter entusiastisk och superpositiv MEN det är tjejerna som gör mig så, de var grymma ikväll allihop!!! Tack bästa gänget, jag längtar redan till nästa måndag!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 
Butternutsoppa i Halloweentider
Jag tycker om hösten med alla sina fräscha rotfrukter och grönsaker. Så här i Halloweentider lagas det Butternutsoppa i Evas kitchen till söndag lunch. En prisvärd, mättande och god lågkalorimåltid. Dessutom lättlagad, vegetarisk och laktosfri. En favoritsoppa hos mig.
 
Butternutsoppa
(4 portioner)
600 g butternutpumpa
4 dl vatten
4 dl mjölk (laktosfri om man behöver)
1 finhackad röd eller gul lök
1,5 - 2 tärningar grönsaksbuljong
persilja
muskotnöt riven, eller på burk
riven parmesanost
grädde (laktosfri)
  • Skala pumpan, kärna ur och dela i mindre bitar
  • Hacka löken 
  • Koka upp vatten, mjölk, buljongtärningar och lägg i pumpa och lök. Låt sjuda tills de är mjuka, ca 10-15 min. 
  • Mixa soppan slät. 
  • Krydda med muskot, peppar och salt efter smak. 
  • Tillsätt riven parmesanost efter smak
  • Har du lite grädde hemma så gör det en hel del till sista touchen!
  • Klipp persilja över vid servering
Till vatten och vitlöksbröd gräddat i ugn.
Testa! Jag tror det kan bli en favorit hos dig med!!!
 
(null)     
 
(null)
 
(null)