Eva Lång

Rabarber- och jordgubbskräm
Vi behövde något läskande till bygglunch idag. Ett avbrott från målningen och att få komma inomhus på en liten paus. Hittills på denna semestern har vi varit utomhus maxad tid av dygnet (förutom sovtid).
Tänkte jag skulle nyttja lite av all rabarber jag har men sist jag gjorde rabarberkräm tänkte jag att den skulle bli godare med lite inblandade söta bär och nu har jag ju massor med jordgubbar i frysen så idag slog jag till med en blandning. Det blev gott så här delar jag receptet.
 
Rabarber- och jordgubbskräm
 
6 stjälkar rabarber
5 dl tinade jordgubbar
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl vatten
2 msk potatismjöl 
 
Skala rabarberna, hacka dem i små bitar. Lägg i kastrull med 2 dl vatten och koka rabarbern mjuk. Blanda i strösockret, ta mängd efter smak om du vill ha mer/mindre. Blanda i de tinade jordgubbarna. Kör mixerstaven en kort stund för att mosa gubbarna. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll försiktigt i kastrullen samtidigt som du rör ordentligt så inte potatismjölet klumpar sig. Rör också i vaniljsockret. 
Voilà! Klar att ätas med lite mjölk!
 
(null)
 
(null)