Eva Lång

Rabarberdricka
 
Nu är sommaren här på riktigt och så även mina rabarber. De växer sig jättestora som vanligt i min trädgård och det finns mängder av dem. Vi har gjort totalt 4 dubbla satser rabarberdricka nu Lina och jag. 
Jag tycker det är gott att blanda i lite i kolsyrat vatten till middagen, det blir väldigt läskande och en fräsch smak av sommar. Att frysa lite isbitar av drickan är också väldigt smart och så lägga ett par isbitar i vattenflaskan. Det smälter allteftersom och vattnet håller sig kallt lite längre varma dagar.
 
Rabarberdricka
 
  • 3 liter rabarber
  • 40 G citronsyra
  • 2 citroner
Övergjutes med 2 liter vatten, täcks över och får stå ett dygn. Rör om i bland. Efter ytterligare ett dygn silas saften och socker efter önskan tillsätts. Grundreceptet har hela 2 kg socker men det har jag aldrig använt. Hälften räcker. Färdig att hälla upp när sockret löst sig vilket brukar ta några timmar. 
Jag häller upp drycken på plastflaskor och förvarar i frysen. 
  
(null)

(null)

(null)

Till etiketter på flaskorna använder jag mig av favoriten vit eltejp. Den är superb!! Enkel att ta bort, man behöver inte slita som en tok för att få bort etiketten som jag tycker man får göra annars. Alternativt att det blir 7 lager pappersetiketter.... testa vet jag och skriv med en vattenfast tuschpenna. 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress