Eva Lång

Midsommarhelgen firas i Grövelsjöns högsommarvärme
Detta är den varmaste midsommar jag firat på länge i Sverige och dessutom firas den i svenska fjällen, i Grövelsjön. 
Jag har inte varit i dessa fjäll förut och måste säga att jag är klart positiv hittills.  Jag har ju mina favoritfjäll i Jämtland/Härjedalen men detta är riktigt bra för att vara låglänta fjäll.
 
(null)     
 
I går var vi bjudna på middag till kompisar som nyss byggt fjällstuga här och det var superfint, vilket kanonläge de har nere vid myren där skidspåren går förbi och de snöklädda fjällen ståtar med sina vyer runt omkring. Blir faktiskt riktigt sugen på att skaffa något boende här. Vi får väl se vilka möjligheter som dyker upp för det framöver. Det är fint fiske här och just fisket är något både jag och Jonas skulle vilja ta upp igen efter många år i träda.
 
Idag blev det en löptur på fjället från Slätten över Köldyllen och Dyllen till Nybo. Jag och min trogna fyrbenta följeslagare Solda körde på okända, nya fjäll och det var riktigt fint. Blandad löpning med myr och fin uppförslöpning och där uppe på platån var det som att springa på ett salsgolv, väldigt lite sten. Erik mötte upp mig från Nybo där han, Lina och Jonas hade sprungit en orienteringsbana som de också var nöjda med.
 
(null)     
 
(null)         
 
Min trötta elvaåring pustar ut efter dagens fjälltur. Hon börjar komma i form igen!
 
(null)         
 
(null)
 
(null)

På vägen hemåt stannade vi till vid Storsätern och badade i det fina vattenfallet som kommer forsande utmed vägen. Lite kallt naturligtvis men det gick att doppa sig utan att det isade runt benen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress