Eva Lång

Svettig friskvårdstimme i govädret
Sommaren är här nu tänker jag för govädret har börjat och vi är inne i juni månad. För mig är det sommar när det är kring 20 grader. Älskar den temperaturen, den är alldeles lagom att träna i och det är så skönt att bara kunna njuta av lagom solvärme. Visst är det härligt när det är varmare också men då orkar man liksom inte göra så mycket, då blir det mest att man vill åka och bada och sitter i skuggan och stånkar.
 
Idag på lunchen blev det minsann inget badande, förutom i svett då... jag använde min förmånliga friskvårdstimme som vi har på Symetri. Anna och jag körde igenom våra 1-minutsintervaller i serpentinbackarna vid Plättis. Det är andra gången vi kör dem nu och idag blev det 7 st och snabbare tider än sist. Vid intervaller ska man ju försöka hålla ett tempo som man klarar av att hålla alla intervaller i. Idag gjorde vi det, jag dippade en gång med 8 sekunder men jag körde ju ett ganska tungt pass igår kväll  i mossen så jag kände att det var ok. Kanske inte helt optimalt med intervaller två dagar på raken men nu blev det så. Anna persade på rundan och nu har hon dragit om morsan med ett par sekunder....  det är ju precis som det skall vara så det var skitkul. Hon har verkligen suddat ut något års oregelbunden träning och tryckt plattan i botten. Hon är riktigt på G nu, starkt !!
 
(null)
 
Jag har sagt det förut och säger det igen. Intervaller är superbra träning. Det är starkt pulshöjande och ger en relativt snabb konditionsförbättring. Det behöver inte vara löpintervaller, det går bra att gå snabbt, kanske mellan lyktstoplar på ett elljusspår eller gå med eller utan stavar i en uppförsbacke. Är du helt nybörjare så starta med 10-15 sekundes tuffare fart och vila lika länge eller något längre. Kör så många repetioner du tycker funkar för dig men ett förslag är 5 repetitioner, lite längre vila och 5 repetitioner till. Allt är bättre än inget och förbättringen och kondisen kommer att komma fortare än du anar. Men kör intervaller regelbundet, 1 ggr/vecka behövs för att du skall märka att du blir bättre. Fyll på din vecka med annnan träning och pulshöjande träning rekommenderas 2-3 ggr/vecka.
 
Fördelen med intervaller som jag ser det är att det är ett tokbra pass som man dammar av snabbt. Mycket bra om det är ont om tid i kalendern till träning.
 
Två supernöjda!
   
(null)     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress