Eva Lång

Veterinärbesök idag
Det är verkligen inte ofta vi varit till veterinären med Solda men idag hade jag bokat en tid. Hon har ju varit klen i mage, haft nysningar och indragningar och även hosta sedan vi kom hem från fjällen. Det magdåliga fick vi bukt med genom risavkok men nysningar och indragningar efter luft har bara blivit sämre. 
Vår hund är ju en gammal dam på 11 år nu så vi kände att det var säkrast att söka lite hjälp och när vi ändå var där så bokade jag en koll på allmäntillståndet och lite provtagning. 
Utlåtandet blev att det ordineras mot noskvalster under 3 veckor och sedan är hon förhoppningsvis fri från skit i nosen. Det kan ju inte vara kul för en jakthund att ha krångel med nosen som är deras största tillgång. 
 
Provtagningarna visade i övrigt inget så blir detta nu bra så har jag en frisk äldre hund. Så skönt att veta det. Vi drar ju till fjälls igen om lite drygt en vecka och då är det skönt att ha check med ok på henne.
 
Lite annorlunda idag vid besöket hos Borlänge djursjukhus var att jag och Anna inte fick följa med hunden in utan hon blev upphämtad och vi fick stanna utanför. Vi möttes av en skylt utanför med förhållningsregler.  Anpassningar görs verkligen överallt i samhället. Veterinären kom sedan ut och ställde frågor och avrapporterade efter undersökning samt ringde upp mig. 
 
Lilla pluppan fick lite omplåstring på benet och det tyckte hon inte om. Sträckte på benet som en travhäst när hon kom ut till mig och Anna så vi bara skrattade åt hennes gångstil. 
 
(null)

 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress