Eva Lång

Vandring mot Marsfjället
I går kom vi till Saxnäs och checkade in på Saxnäs Fjällcamping. En helt nyöppnad camping, verkligen superfräsch. Här planerar vi att stanna till måndag.
 
Idag blev det vandring mot Marsfjället för gänget.

(null)     

(null)

Vi har fortfarande god tur med vädret. Växlande sol/molnighet och 20 grader varmt. Det är faktiskt helt optimalt för att vara på fjället. Man blir svettig i uppförsbackarna men det vindar lite på höjderna så kläderna torkar när man stannar och käkar. 
 
(null)     

(null)         

(null)         

Idag kockades det på Trangia (bästa uppfinningen från Trångsviken i Jämtland) soppa med pasta i, smarrigt. Men allt smakar ju bra när man är ute på vandring. Finns det något bättre än att koka kaffe ute och smaska i sig mackor och annat gott? nej det gör det inte....Jag bara älskar att käka ute i naturen! Det har nog jag med mig sedan jag var liten. Vi gjorde det titt som tätt med mamma Anita och pappa Bengt. Det var verkligen något som präglade min och syrrans uppväxt, natur, uteliv och utekäka. Det är jag såååå tacksam för och det verkar som jag och Jonas (som också har med det från sina underbara föräldrar) lyckats föra över det på kidsen och det är jag också såååå tacksam för. Det är den här livsstilen jag älskar och kul om fler delar den. 

(null)

Nya kängor skulle traskas in idag och skavsårsvarning dök upp för Anna efter dryga timmens vandring så då blev det fix med tejpning för att hindra blåsbildning. Dumma som vi var hade ingen tänkt på att ta med sig ett par gympadojjor (jag tänkte en stund men glömde...). Det är ju regel nummer ett att ha med ett par extra skor när man börjar traska in nya kängor. Så efter halva turen bytte hon och jag kängor så att jag traskade i hennes hem och hon mina. Det var taktiskt för skavsåren hölls i schack och jag fick inga. Väldigt sällan jag får skavsår numera, det var något som drabbade mig mera som ung. Men det var kul att prova ett par andra kängor, hennes är ett par Lundhags medelhöga medan jag har ett par Crispi hunter lady som är lite högre (skrev om dem i ett tidigare inlägg om du vill veta mera vilka kängor jag använder). 
 
På vägen hem passerade vi trappstegsforssen så där blev det stopp för fotografering. En stor bred och fin fors strax utanför Saxnäs.

(null)     


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress