Eva Lång

Tungsprunget i Gyllbergen
Så blött som det var i Gyllbergen idag har vi inte haft på någon av våra löprundor under våra 14 dagar i fjällvärlden i Västerbotten. Med tanke på att snön fortfarande låg kvar där uppe i norr på vissa ställen så var det väldigt torrt att springa omkring på fjället. Fördelen med det blöta i dag var att det var varmt, helt ljummet vatten som sipprade in i skorna från myrarna. Vi traskade runt i 90 minuter i den grymt sugande och fjällika terräng som Gyllbergen erbjuder. Man springer i ris som är högt upp ovan knäna, blöta myrar som suger musten ur en, stigar som är rotiga och en terräng som kräver sitt med ena stunden tuffa uppförslöpor och nästa stund erbjuds en brant utförslöpa. MEN vad jag älskar detta!!!
 
Vi har ju olika intressen vi människor och tur är väl det. En fet löprunda där kroppen får jobba och pulsen får bekänna färg, det blir jag hög på. Löpning är fantastiskt!! Det kan vara hur trögt som helst att komma ut ibland. MEN när jag väl är därute i naturen så vänder det oftast efter 15-20 min och sedan är det bara underbart. Jag jag vet... jag är nörd på detta men det är mitt val och jag är nöjd. 
 
Myrarna lyser i år guldgula, de är fulla med hjortron. Vi stoppade en stund och plockade lite så vi kan göra en smarrig efterrätt i kväll. Solda har lärt sig att plocka hjortron själv så hon åt massor. Lite för mycket blev det nog för det kom upp en del på vägen hem i bilen....
 
Här dundrar jag ut lite bilder från vår löptur idag.
        (null) 
 
(null)
 
  (null)
 
(null)
 
  (null)
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress