Eva Lång

Topptur Satsfjället
På tu man hand sprang jag och mannen upp på Satsfjället i eftermidag. Det blev en jättefin topptur i kanonväder. Vi hade vindjackorna med för att det kanske skulle bli regn men det var helt fel prognos och vi fick ett helt perfekt löpväder idag. 
Anna skjutsade oss till Timmerviken en bit utanför Saxnäs och där började vi vår löptur. Vi passerade Fiskonfallet på väg upp mot fjället. Ytterligare ett av alla fina vattenfall här uppe i Västerbotten. Vi sprang förbi Satssjön mot Renfjällen för att sedan klättra upp på Satsfjället. Vi fick en vidunderlig utsikt mot bland annat Stekenjokk/ Marsfjället/ Borgafjäll. Terrängen på fjället är verkligen superfin och väldigt lättsprungen. Hängmyrarna är sugande, ganska torra redan och sååå sköna att springa på. Vi var helt saliga båda två där uppe mest hela tiden.
 
(null)     

(null)         

(null)         

(null)         

(null)             

Uppe på toppen stannade vi och njöt en stund innan vi kunde förmå oss att springa ned från detta vackra. Nu vet jag att jag låter så där himla positiv igen MEN som jag sagt tidigare, jag bara älskar det här livet och lyxen att ha förmågan att kunna springa omkring i olika fjäll. Det gör mig lycklig att jag orkar och att kroppen faktiskt säger JA tack mera, till denna typ av löpturer.
 
(null)     

(null)         

(null)         

På väg hem ned mot Saxnäs gjorde vi dock ett litet dåligt vägval. Vi skulle springa ned två kurvor för att komma ned till nästa nivå med myrmarker och hamnade i värsta området med undervegetation, inte kul. MEN till slut hade vi lyckats ta oss igenom det och överlevt attackerna från myggorna som bodde där inne i lövvegetationen.
 
Tre härliga timmar med en toppbestigning där utsikten är en bland de bättre jag gjort i våra svenska fjäll. Trötta ben och lycklig Eva!!
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress