Eva Lång

Squashsoppa med dill och pepparrotscreme
Squash verkar vara något som jag är lyckosam odlare till. Därför behöver jag vara väldigt kreativ när det gäller maträtter på just squash. Vi äter det typ varje dag....och det är massa på gång i landet så jag ger bort till grannar och bekanta som vill ha.
 
Squashsoppan jag lagade i dag blev en favorit så jag tänkte att jag delar med mig av den här på bloggen.
 
(null)

Squashsoppa med pepparrotscreme (4 portioner)
 
  • 1 gul lök
  • 600 g squash
  • smör att steka i
  • 1 msk maizena
  • 2 tärningar grönsaksbuljong + 6 dl vatten
  • 1/2 dl klippt dill
  • 2 1/2 dl grädde (jag använder oftast laktosfri)
  • vitpeppar
  • salt
Pepparrotscreme
  • 100 gr philadelphiaost (jag använder oftast laktosfri)  
  • 1-2 msk finriven pepparrot 
  • salt och vitpeppar
  1. Hacka lök och skär squash i tunna skivor. Fräs lök och squash var för sig tills det blir mjukt.
  2. Tillsätt mjöl och rör om. Tillsätt snabbt buljongtärning, vatten och grädde.
  3. Låt koka ihop under 10-15 min.
  4. Smaksätt med salt, vitpeppar och den klippta dillen. Spar något dillkvisten att garnera soppan i tallrikarna med.
  5. Blanda philadelphiaos, riven pepparrot, salt och peppar till en creme. Servera soppan med cremen, dillkvist och ett gott mjukt bröd med lite god ost på.
 
  (null)

(null)


(null)



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress