Inlagd gurka
5 dl vatten
10 msk ättiksprit
10 msk strösocker
5 krm salt
3 krm vitpeppar malen
5 st gurka
1 kruka persilja
- Blanda socker, ättiksprit, salt, vitpeppar samt vatten i en skål.
- Skiva gurkan tunt med osthyvel eller mandolin.
- Klipp persiljan.
- Lägg gurkan i lagen och strö över persiljan. Låt gärna gurkan dra ett par timmar i lagen innan servering.
Gurkan jag odlar i växthuset är verkligen supergod och det bara exploderar nya gurkor hela tiden så jag fick tipset av mamma att göra inlagd gurka. Gjorde på 5 gurkor idag så det blev mycket. Vill du testa receptet är det bara att minska mängden efter
antalet gurkor du använder.
Använde min mandolin som jag fått i present av barnen. Shit vad de är vassa... det fick jag känna på när jag kom för längt ner på brädan och tog lite av övre delen på fingret. Det blödde länge som bara den och det tar nog ett par dagar innan det
där hålet drar ihop sig...
Kul med hund som både älskar att äta och att plocka gurka. I dag nöjde vi oss med att hon fick leta upp dem åt mig och jag stod för plockandet.
0