Eva Lång

Heldagsfiske i Marsfjällen

(null)     

I dag var det all-in på fiske. En heldag med spöt och jag fick några riktigt fina öringar. Upplevelsen att smyga fram efter Marsån var både rogivande och spännande. Det är ju såå häftigt när en öring nappar, den lite större fisken jag fick idag bjöd faktiskt på lite motstånd och det är alltid kul att få lirka in dem mot land och framför allt att lyckas få upp fisken på land utan att den släpper och simmar iväg. 
 
Äta ute idag igen!!! Som jag bara älskar det.
 
(null)     

(null)         

Idag kockade vi på trangiat på några fina stenhällar i ån och när man kockar ute så smakar maten alltid supergott. Idag bjöds det varma koppen med lite extra kokt pasta. MUMS! Kaffe, messmörsmacka och ballerinakex på det sen blev det vila en stund på de varma stenhällarna innan det var dags för att börja smyga efter åkanten igen.
 
(null)     

Till middag käkade vi våra dragna öringar och gissa om jag längtat efter att få äta egenfångad öring. Är det något jag saknar så är det att ha egen fångad fisk i frysen. Jag är uppvuxen med att det ofta åts fisk till middag hemma och numera blir det mest typ köpt lax på affären. Jag verkligen älskar ädelfisk, det är hur gott som helst. Ikväll hade vi så mycket fisk att vi alla kunde äta tills vi verkligen var mer än mätta. 
 
(null)     

(null)         

(null)         

Här på Saxnäs fjällcamping har de en nybyggd grillkåta som vi lagade maten i och käkade tillsammans. Fisken saltade vi in med grovsalt och lade i folie och sedan direkt på grillgallret. Den blev så perfekt tillagad att skinnet bara släppte och fiskköttet var helt perfekt. Potatis och romsås med en sallad till. Lyxmiddag på krogen för en rejäl peng. Vi betalade 80 kr för fiskekortet.
        (null) 

 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress