Eva Lång

Bara vara dag idag
Vissa dagar behöver jag bara vara. I dag har varit en sån dag. Man ska väl vara pigg och utvilad efter jul och nyår men jag har känt mig sliten....
Har känt mig febrig och klen idag så fram till Tour d ski på TV blev det mest sova. Inte riktigt enligt plan...för jag hade massor jag ville göra. Men jag har lärt mig en sak och det är att lyssna på kroppen, så det gjorde jag idag. Helgen är också slut för mig idag för vi på ekonomi på mitt jobb har vanlig arbetsdag i morgon fast det är röd dag. Så har vi haft det sedan vi blev börsnoterade. Då har vi inte råd att förlora en arbetsdag när bokslutet skall vara klart redan den 14:e jan. 
Därför är det  extra viktigt för mig att hålla mig frisk den här tiden på året och då kan beslutet att ta en lugn dag när jag inte mår bra vara ett bra beslut.
När den värsta segheten hade lagt sig efter damernas klättring på sista etappen på Tour de ski kände jag att en lugn yoga skulle vara bra för att få lite blodgenomströmning i min onda och sega kropp. Det kan faktiskt hjälpa mot spänningshuvudvärk också så jag gick ner i min fina träningslokal och körde ett pass. Ivrigt påhejad av Solda, som knappt lät mig vara i fred fast hon borde vara trött efter att ha varit uppe i berget och sprungit med husse i en timme. Jag fick bädda åt henne så hon kunde ha koll på mig, Med jämna mellanrum kom hon och skulle gosa lite och det sa ja inte nej till idag.
Yogan befriade mig från huvudvärken och illamåendet gick faktiskt också över så lite rörelse skadar sällan.
 
  (null)

  (null)

 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress