Eva Lång

Vegetarisk lasagne med grillad paprika och gröna linser
Här kommer receptet på min komponerade vegetariska lasagne. Den gick hem hos familjen så här delar jag med mig till Er.
 
Vegetarisk lasagne med grillad paprika och gröna linser (6 portioner)
 
Sojafärsröra
  • 500 gr sojafärs
  • 1 förpackning kokta gröna linser, 380 g
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 3 msk tomatpure
  • 2 dl creme fraiche, jag kör laktosfri
  • 1 dl mjölk, jag kör laktosfri
  • lasagneplattor efter storlek på form och antal lager man vill ha, jag kör glutenfria lasagneplattor
  • mozzarella 250 g att toppa lasagnen med
  • spiskummin, salt, peppar, cayennepeppar efter smak
  • västerbottensost riven 
 Pastasås
  • 125 g salladslök
  • 1 äpple
  • 3 klyftor vitlök
  • maizenamjöl till redning
  • 1 stor gul lök
  • grillad paprika på burk, 500 g 
  • garam masala efter egen smak
  • grädde 2 dl
Sojafärsröran:
  1. Bryn löken och färsen, salta och peppra,
  2. Häll i vinet och låt koka ihop.
  3. Strö över majsena och rör i hop mjölet med sojafärsen.
  4. Tillsätt vattnet.
  5. Rör i tomatpurén och creme fraichen.
  6. Rör i mjölken.
  7. Rör ned västerbottenost, 4 dl
  8. Krydda med spiskummin, cayennepeppar efter egen smak.
  9. Skölj linserna och lägg ned dem i sojafärsröran.
  10. Låt puttra ihop någon minut.
 Pastasås:
  1. Skölj och klipp salladslöken i mindre bitar, fräs i stekpanna i olivolja.
  2. Riv äpplet och lägg i tillsammans med salladslöken.
  3. Skär paprikan i bitar och lägg i pannan och fräs med salladslök och äpple. 
  4. Rör i grädden och låt koka ihop.
  5. Krydda med garam masala efter egen smak och tycke.
 
Lägg lite sojafärsröra i botten på en smord ugnsfast form som är lämplig som lasagneform. Lägg sedan ett lager lasagneplattor. Därefter blandar du av både sojafärsröran och pastasåsen mellan lagren av plattor. Jag gillar när lasagnen blir lite högre så jag körde tre varv med lasagneplattor. Se till att det finns röra kvar som täcker översta lagret och smula sedan över mozzarellan på toppen, väl täckande.
Sedan skjuts in i ugnen.
Läs på lasagneplattorna och styr tiden i ugnen efter dem. Glutenfria plattor tar ganska lång tid innan de är klara.
Ugn 225 grader.
Blir det lite bränt och plattorna inte är klara så täck lasagnen med aluminiumfolie den sista stunden i ugnen.
 
Servera en grönsallad till.
 
Smaklig måltid! 
Hoppas du gillar denna lasagne du med!


(null)

(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress