Eva Lång

Fredagsbjudning med rotfrukter och gratinerad fänkål
Så var det dags för fredagsmys och med inbjudna vänner på middag. Det var länge sedan vi hade fredagen tillsammans så det var verkligen dags för oss fyra att umgås. Skönt att få prata av sig och käka gott tillsammans.
 
I kväll bjöd jag på något jag inte tillagat förut, ugnsbakad honungsglaserad fänkål. Det var riktigt gott så jag tänker att jag delar av mig med mitt recept här på bloggen.
 


(null) 
 
Middagen bestod av:
Potatis och palsternacka i ugn.
Ostgratinerad, kryddad kyckling i ugn.
Paprika och majs i stekpanna.
Fänkål och purjolök i ugn.
 
(null)
 
 
Fänkål i ugn:
3 st fänkål
1 dl honung
chilikrydda efter smak
persilja 1 kruka
 
Skölj och dela fänkålen i 4 delar, skär bort den hårda stammen
Lägg på plåt/i form pensla med olivolja, salta och peppra. Grädda i ugn 225 grader 25 min.
Blanda honung, chili och klippt persilja.
Ta ut fänkålen ur ugnen, pensla på honungsröran och grädda ytterligare 5 min i ugn.
Klart att serveras!
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress