Eva Lång

Kladdkaka på squash, glutenfri
Här googlas det  på recept innehållandes squash. Jag har just nu obegränsade mängder av denna gröna goda grönsak så jag botaniserar vidare i squashens värld. Den här chokladkladdkakan är verkligen supergod och receptet på den fick jag från min kollega. Jag har som jag nästan alltid gör....ändrat lite i grundrecept och även gjort om kakan till glutenfri. 
 
Kladdkaka på squash, glutenfri
 
Grovt riven squash 250 gr
Finax mjölmix (glutenfri) 5 dl
Strösocker 3 dl
Kakaopulver 1 dl
Bakpulver 2 tsk
Bikarbonat 2 tsk
Vanlijsocker 2 tsk eller vanlijpulver 1 tsk
Salt 0,5 tsk
Mörk choklad, hackad 150 gr
Havredryck 2,5 dl
Rapsolja 1,5 dl
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med volym 2 liter.
  2. Pressa ur squashen överflödig vätska genom en sil.
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser, ej chokladen.
  4. Tillsätt squash, havredryck och rapsolja och sist den hackade chokladen.
  5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 50 min.
  6. Testa med provsticka, kakan får gärna vara bara  lite lite kladdig, övergrädda den inte. Får kakan för mycket färg i ugnen så lägg över lite bakplåtspapper.
  7. Servera kakan skivad på tallrik, med en klick grädde och gärna  bär. Jag serverar just nu min kaka med  svarta vinbär direkt från busken. Vinbär blir ett härligt syrligt komplement till kakan. Pudra över lite vaniljsocker som garnering vid servering.
Supergod! Kakan har fått fina betyg av mina matgäster hittills.
 
  (null)
 
(null) 
 
Min Solda är verkligen med mig överallt, ha ha.
 
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress