Eva Lång

Kolbulle, äta utomhus!
Som jag gillar att äta utomhus. Det är något jag fått med mig av mina föräldrar. Ofta på helgerna när jag och Anette var små åkte vi ut i skogen och hade lunchmat med oss. Korvgrillning, kolbulle eller annan god matsäck var alltid med. Tur att Jonas har samma intresse med sig från sin uppväxt med sin familj. I dag blev det kolbulle ute på vår eldkorg i trädgården. Smaskens!!!!
 
 
(null)
 
Vi toppade sedan med det bästa kaffet, kokkaffe kokt på öppen eld. I fina kopparkaffepannan jag vunnit på någon skidtävling för länge sedan. 
 
(null)
 
Vi har nyss köpt en kolbullepanna från Källrå, självklart val av panna! Den tillverkas ju i min hembygd.
Bullarna blev kanongoda så nu laddar vi för en skogstur med Källråpannan i påsk!
 
Här får Ni receptet på kolbulle, bara ut i skogen och laga vet ja!
 
Kolbulle (4 kolbullar)
 
4 hg rimmat fläsk
6 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl (eller kornmjöl)
1 tsk salt
 
Traditionellt skall det vara lingonsylt till. Jag tycker dock personligen att annan sylt också funkar. Jag gillar jordgubbssylt till. Vill man gotta sig riktigt rejält kan lite ovispad grädde ringlas över. Men det sista är något jag själv lagt till. Hör inte till en traditionell kolbulle. Men varför alltid vara helt traditionell? Ha,ha!
Traditionellt gjordes också kolbullen på enbart kornmjöl. Vetemjöl tillkom på senare tid. (Fakta som jag läst på om).
 
 
 
 
 
 
 



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress