Eva Lång

Hundattack på Solda på lunchen
Vår dagliga mysiga lunchpromenad var idag inte lika mysig som vanligt. Varje dag när vi går förbi ett visst hus blir vi totalt utskällda av en Drever och så även idag. Den hunden sitter nästan alltid i hundgård men idag satt den på lina i koppel. Den fick som vanligt frispel när vi kom och gick förbi och då den var på lina sprang den givetvis mot vårt håll helt hysteriskt arg. Jag tänkte dock att det utfallet tar straxt stopp då du sitter i lina, MEN ack så var det inte. Hundskrället slet sig och kom lös och sprang rätt över vägen mot oss och framför allt gjorde den attack mot Solda. Som tur var svarade Solda på det och jag med snabbt så vi fick Drevern lite tam. 
Enligt Matte som kom utspringande efter att jag kommenderat och skällt på Drevern en stund så säger hon att de har de problem med att hunden är ilsk på andra hundar, Men så säger hon i nästa mening att den är ju så duktig i jaktskogen.... Då tänker jag att den större delen av hundens tid befinner den sig inte i jaktskogen och det är typ mest viktigt att den funkar övrig tid. Varför har man en sådan hund kvar undrar jag? Man måste ju alltid vara orolig för att något skall hända. Vår hund är också jakthund och duktig i skogen MEN supersnäll hemma och mot andra hundar.
Solda verkar i alla fall klarat sig bra trots påhoppet och var faktiskt riktigt cool efter insidenten när jag och Matten diskuterade händelsen. Det skall bli spännande att se om de har hunden på lina i fortsättningen. Jag sa i alla fall i lugn ton(fast jag borde varit upprörd, men såg väl att Solda klarade sig bra och var därför lugn) att jag inte var särskilt imponerad över hunden och att den alltid brukar skälla som besatt när vi går förbi och länge efteråt...
Hoppas nu Solda inte blivit rädd efter händelsen. 
 
Min goding och jag.
 
(null)
 
 
 
  
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress