Eva Lång

Mammas gulaschsoppa
Hade våra vänner på torsdagsbjudning igår och bjöd då på mammas goda gulaschsoppa. Vi hade mitt i veckanbjudningar med vännerna för något år sedan och det var himla trevlig att träffas och stämma av läget lite. Men så kom vi av oss med dessa bjudningar och jag har verkligen saknat dem så nu tog jag tag i det och startade upp det igen med bjudning igår och det blev lika mysigt som vanligt och uppskattat av oss alla fyra. 

Evas kitchen bjöd på gulaschsoppan till huvudrätt och en chokladmousse med bär och kaffe till efterrätt. 

Recept nedan: 
Börjar med efterrätten som var riktigt smarrig. 

(null)

Chokladmousse & Bär, (8 portioner)

2,5 dl grädde (alt laktosfri grädde)
250 gr blockchoklad, jag tog huvuddel mörk och lite ljus(ej vit tycker den är för söt)
250 gr kesella (alt smetana för laktosfr alt)

Vispa grädden. Smält chokladen i micron. Blanda ned smälta chokladen med kesellan. Rör ned grädden. 
Fördela fyllningen i 8 små glas och låt stelna i kylen minst 2 timmar. 
Garnera med bär du tycker om, strö lite cocos över.   


Mammas gulaschsoppa

(null)

Det jag gillar med denna soppa är att den baseras på köttfärs, ej köttbitar. Prova!!!
Den är jättegod. Till serveras ett bröd och en sås på cremefraiche, persilja och lite riven parmesanost. Klicka i lite av såsen i soppan. Mums!

(null)





Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress