Eva Lång

Högrevsgryta
På Fars dag bjöds det på högrevsgryta hos oss. Receptet delar jag med mig här.
 
Högrevsgryta, 4 pers
    • 1 dl olivolja
    • 3 st gula lökar, rivna
    • 5 st vitlöksklyftor, pressade
    • 1 kg högrev, skärs i bitar ca 3x3 cm
    • 0.5 msksalt
    • 3 tsk ingefära, malen
    • 0,5 g saffran
    • 1 st butternutpumpa
    • 150 g haricots verts
    • 5 dl grädde till brunsåsen
    • 2 msk soja till såsen
    • 1 st buljongtärning till såsen

Gör så här

1. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad gryta och bryn köttet runt om lite i sänder. Tillsätt lök, salt och kryddor och fortsätt bryna ett par minuter.

2. Tillsätt vatten så att det precis täcker köttet, koka upp och sjud under lock ca 1 timme eller tills köttet är riktigt mjukt.

3. Tillsätt pumpan och låt sjuda ytterligare 10–15 minuter. Tillsätt haricots verts och låt sjuda i ytterligare någon minut.

4. Servera potatisklyftor tillagade i ugn.

5. Gör en brunsås på lite av vätskan från grytan, lägg i 1 st buljongtärning, fyll på med grädde.  Red maizenamjöl i en kopp med lite av vätskan. Låt koka upp och späd med ytterligare grädde/vatten om det behövs. Smaksätt med lite soja.


(null)


(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress