På Fars dag bjöds det på högrevsgryta hos oss. Receptet delar jag med mig här.
Högrevsgryta, 4 pers
-
- 1 dl olivolja
- 3 st gula lökar, rivna
- 5 st vitlöksklyftor, pressade
- 1 kg högrev, skärs i bitar ca 3x3 cm
- 0.5 msksalt
- 3 tsk ingefära, malen
- 0,5 g saffran
- 1 st butternutpumpa
- 150 g haricots verts
- 5 dl grädde till brunsåsen
- 2 msk soja till såsen
- 1 st buljongtärning till såsen
Gör så här
1. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad gryta och bryn köttet runt om lite i sänder. Tillsätt lök, salt och kryddor och fortsätt bryna ett par minuter.
2. Tillsätt vatten så att det precis täcker köttet, koka upp och sjud under lock ca 1 timme eller tills köttet är riktigt mjukt.
3. Tillsätt pumpan och låt sjuda ytterligare 10–15 minuter. Tillsätt haricots verts och låt sjuda i ytterligare någon minut.
4. Servera potatisklyftor tillagade i ugn.
5. Gör en brunsås på lite av vätskan från grytan, lägg i 1 st buljongtärning, fyll på med grädde. Red maizenamjöl i en kopp med lite av vätskan. Låt koka upp och späd med ytterligare grädde/vatten om det behövs. Smaksätt med lite soja.
0