Eva Lång

Eva jobbar deltid nu!
Tänk att det är verklighet!!!
Från 1 november jobbar jag deltid.... smakar lite på de orden och säger dem igen. 
Jag      jobbar    deltid, det är stort för mig! Något jag drömt om i många år men aldrig haft möjlighet till tidigare, mitt jobb har krävt heltid av mig, minst.....  (Jo förresten när barnen var små så jobbade jag 75% ett par år.) Många år kändes det som jag bodde betydligt mer på jobbet än hemma. Nu tänker jag se till att den tiden är över. Visst vill jag jobba, det är inte det men jag vill ha lite mera tid till annat än vad jag har när jag jobbar heltid. 
Jag har fått kommentarer av vänner som:
Men Eva, vad är det du vill göra då som du inte  har tid med ? 
Jösses, tänker jag... hur förklarar man det. Tänker på Stenmarks kommentar: inte lätt förklara för någon som inte begriper....   Nej, jag ska inte vara sån men vi är väl olika vi människor och jag har verkligen massor jag vill göra, så jag får knappast problem att fylla min lediga tid.....
Jag ska från och med nu jobba 85%, det innebär lediga fredagar förutom första fredagen i månaden då vi har mycket på jobbet med månadsbokslut och det är en självklarhet för mig att steppa in i teamet med mina bästa tjejer på jobbet. Vi har en jättebra sammanhållning nu. Tycker den är bättre än på länge och jag trivs superbra med att vi är tre sammansvetsade tjejer som jobbar och skrattar bra ihop. Det är guld värt. Men det hindrar inte från att jag kan leva min dröm med mera fritid vid sidan om jobbet. Jag har de senaste månaderna sett att det äntligen fanns utrymme för mig att jobba deltid och frågade min ledning som beviljade. Nu ger de lite payback till mig. Grymt, tack för detta!! Vi har dock enats om en prövotid på tre månader bara för att vara säkra på att detta inte medför någon överbelastning på de andra i teamet. Jag är dock helt säker på att detta kommer att funka bra. 
Ja vad är det nu då jag ska göra på min lediga dag? Svar: Må bra.
Det innefattar till exempel att bara vara, träning, fixa hemma, umgås med min hund, baka, rodda projekt på hemmafronten, matlagning och massa mera som jag vill ta tag i.
I dag, min första lediga fredag började jag på bästa sätt med styrketräning i multihallen med min supergoa vän Ullis. Sen hem och promenera med Solda för att sen luncha på Herrmans med Ullis. Vi var helt överens om att detta nog lätt kan bli en vana med träning och lunch ihop hi hi. Ingen av oss är direkt bortskämda med att äta ute så det här är faktiskt lite lyx! 
 
En morgon i multihallen förbereds.
 
(null)
 
 
 
 
 Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress