Eva Lång

Söndag och lång trail i hemmaterräng
Mallorca är fint MEN det är ännu finare här hemma! Vilken superfin lång löptur vi gjorde idag Jonas, jag och Solda. Ingen orm i sikte, tack och lov...det är lite jobbigt nu på våren när de börjar kräla fram och man kommer springande med hunden som inte har förstånd nog att se upp för dessa läskiga kryp. Men som sagt det gick bra idag. Vi körde taktiken att jag och Jonas sprang som etta och tvåa och Solda fick på kommando springa "bakom". "Bakom" är ett mycket bra kommando vi lärt henne som liten valp och som hon är väldigt duktig på att lyda. Då hinner vi sondera terrängen innan hon kommer tassande bakom oss. När vi är på jakt är det också bra för då kopplar hon av därbakom när vi tar pauser för att spara på hennes krafter under jaktturerna.
 
I dag blev det 16,5 km i varierande terräng, 2 timmar och det kändes i benen på slutet av rundan. Vi sprang stig, hygge, obanat, grusväg, brant uppför och brant nedför, mosse/myr. Ja vi fick nog in de flesta underlagen och det var så vi ville ha det i dag. Jag har ju även i år anmält mig till 27k i Åre, fjällmaraton i slutet av juli så det är dags att börja vänja benen för längre och tuffare rundor. Mallorca var en perfekt uppstartsvecka. 
 
På den här rundan passerar vi ett av mina favoritstäleln uppe i berget, Reptjärn. Det är så himla fint där, väldigt mycket vildmark och jag älskar verkligen när det är så. Vi passerar några fina gamla fäbodar och idag såg vi både tjäder och orre.
 
På eftermiddagen idag blev det lite trädgårdsfix och en fika med Lina och Erik som kom förbi en sväng för att hjälpa till att byta däck på vår släpkärra.
 
(null)

  (null)

  (null)

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress