Eva Lång

Helg och lite piggare igen
Under veckan som varit har jag varit så mycket tröttare än jag brukar vara. Jag tror en stor del beror på att jag just nu har så hög inlärning på jobbet. Efter att vi blev färre på kontoret så fördelar vi om arbetsuppgifter och jag jobbar med mycket som jag gjort tidigare och verkligen kan och är bra på MEN jag är inte helt på hemmaplan i vårt nya affärssystem när det gäller dessa rutiner. Så allt tar längre tid innan rutinerna sitter och hjärnan går verkligen på högvarv för att lära in de nya sökvägarna och hur systemet fungerar. Men jag trivs och tycker verkligen att det är jättekul. Vi är ett superbra gäng som är kvar och jag tycker framtiden ser ljus och spännande ut. Kul att vara med på tåget med ny organisation och jag skall göra mitt bästa för att det blir bra.
 
Det var så skönt med fredag igår. Hade tänkt köra spinning direkt efter jobbet men jag kände att jag behövde en vilodag till för att återhämta mig och känna mig pigg igen. Mina "en gång i månaden problem" tar också hårt på mig. Jag mår verkligen inte bra den veckan så jag hoppas och längtar till att det försvinner, den där veckan borde man slippa när man är +50. Det finns ju verkligen ingen anledning till att behöva gå igenom det längre, det har jag väl gjort i tillräckligt många år kan jag tycka.
 
Så igår när jag kom hem från jobbet så gosade jag först en lång stund med Solda och gav henne mat sedan hällde jag upp ett glas vitt vin och började laga till fredagsmiddagen. Vi skulle ha våra goaste vänner från Paradiset på middag och jag hade klurat ut lite nyheter som vi skulle bjuda på. Jag njuter verkligen av att laga mat och pyssla i Evas kitchen. Bara det inte blir tidsbrist för då är det verkligen inte kul. Det är så kul att lära nytt och testa nytt och det finns inga gränser för hur mycket man kan testa när man lagar mat. Tror jag har ärvt detta av min pappa för han älskade också att vara innovativ i köket och han kunde bland annat göra underverk av gamla rester.
 
(null)
 
Någon förrätt blev det inte utan vi gick direkt på huvudrätten som var lammfärsbiffar/potatis i ugn/feta- och olivröra/grönsallad. Lammfärsbiffarna och feta- och olivröran gjorde jag för första gången och de blev verkligen goda. Receptet på dem nedan.
Efterrätt blev en Gino - på blåbär/jordgubbar/banan och mango. Toppade med cocosflingor och vit choklad som bakades i ugnen 5-10 minuter. Enkel, snabb och supergod efterrätt. Det är bara att variera med de frukter och bär man önskar. Servera gärna glass till.
 
Lammfärsbiffar:
4 personer
  • 500 gr lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk vatten
  • 2 msk ajvar(het)
  • 0,5 tsk kummin
  • 1 tsk timjan
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Blanda i hop alla ingredienser och forma biffar och stek i stekpanna.    

 

(null)

 
(null)
 
(null)
 

Feta- och olivröra:

  • 1 dl svarta oliver, urkärnade
  • 0,5 liten gurka
  • 100 gr fetaost
  • 1 dl matlagningsyoughurt
  • 1,5 msk färsk mynta, hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

 

  (null)

 

 

    
 
     
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress