Eva Lång

Pizza på grillen
Testade ikväll att laga pizza på grillen på pizzasten. Fick låna av kompisar för att testa och nu blir det helt klart att köpa en egen!
 Det blev väldigt gott. Vi fick dock lite problem när vi skulle lägga över dem från bakplåtspapperet till pizzastenen då den färdigtoppade pizzan hade fått lega för länge på papperet och fastnat. Nästa gång fyller vi pizzorna precis innan gräddning så slipper vi nog det problemet. Men helt klart den godaste pizzan jag ätit på länge. 
 
Glutenfri pizzabotten
 
  • 1. Blanda 2 dl av det ljumna vattnet med jästen och fiberhusken i en bunke. Du sparar alltså 0,5 dl vatten till senare.
  • 2. Tillsätt olja och salt, rör runt så att det löser sig och låt jäsa under handduk i 10 minuter.
  • 3. Tillsätt mjölet, Här kan du ha degen i en bakmaskin men det funkar även utmärkt att knåda den förhand :)
  • 4. Tillsätt bakpulvret, var noga med att det kommer in i hela degen utan att klumpa sig.
  • 5. Tillsätt det sista av vattnet(0,5) dl. Ta lite i taget för att se till så att degen blir perfekt.

Tomatsås

  • 800 g hela tomater på burk
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • knipplökar, den gröna delen
  • 0,5 dl vit balsamico
  • 3 msk hackad timjan
  • 3 msk hackad basilika
  • 1 vitlök
  • salt
  • peppar

Topping

  • 2 dl tomatsås (se recept ovan)
  • 5-6 skivor serranoskinka (alt prosciutto)
  • 300 g chèvre, getost
  • 200 g färsk grön sparris, skuren i bitar
  • 4 dl riven mild ost, t ex gouda
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 
Angelica Wåhlin

Mums, så gott!

Svar: Ja det blev riktigt bra, ny favorit!
Eva Lång

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress