Eva Lång

Matlagning i France
Började även denna dag med träning, idag till och med före frukost. 1 timme styrka special a’ la Ullis.
Efter frukost gjorde vi en massa shoppingärenden i några timmar. En shoppingrunda som vi avslutade på Carrefour där vi betade av allt på inköpslistan inför midsommar. Har sagt det förut, Carrefour är ju en helt fantastiskt affär att handla mat på. Allt finns!!
Dagens middag bestod av tonfisk med potatisstomp och sallad. Vi gjorde också en plommonchutney då vi såg att trädgårdens plommon var redo för att göra något gott av. Vår chutney blev bra så jag delar med mig av receptet här. Den passade riktigt bra till tonfisken och framför allt till osten och kexen som vi smaskade på till damernas VM match mot USA. 
 
Plommonchutney a’la Villa PULS
  • 1/2 kg rensade plommon
  • 1 dl socker
  • 1/2 kanelstång
  • 2 msk saft från en citron
  • 2 charlottenlök
  • 1 vitlök
  • chiliflakes 1 kryddmått
  • 1/2 dl vatten
  • solrosolja
  • salt efter smak
Hacka lök, riv vitlök och fräs i lite rapsolja. Tillsätt plommon, chili, vatten, socker och citronsaft. Låt koka upp och puttra i 45 min. Smaka av med lite salt. 
MUMS!!
Citroner och plommon från egen trädgård.
(null)
Plommonchutney a’la Villa PULS
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress