Eva Lång

Sallad med pestokryddad kyckling
Lill-lördag, vilodag och tid  för inspiration i Evas kitchen. Som ofta så blev det en helt egen komposition efter egen "ritning". Salladen bjöds till killarna som hämtat byggnadsställningar hem till oss inför kommande husmålning och den fick beröm så här kommer receptet!
 
Sallad med pestokryddad kyckling 
(5 portioner)
 
kycklingfiléer, 4 st
pestokrydda 
knipplök 4 st, den gröna delen
vitlök, 3 klyftor
champinjoner, 8 st
röd spetspaprika, 1 st
flingsalt
svartpeppar
solrosolja med chili
mixsallad
storbladig sallad
broccoli, 1 stann
 
1.. Skär kycklingfiléerna i bitar. Lägg dem i en ugnsform, fördela oljan med chili, samt pestokryddan, flingsalt och svartpeppar över kycklingbitarna och baka dem i ugn 225 grader, knappa 20 min.
2. Hacka den gröna delen av knipplöken och fräs i stekpanna tillsammans med vitlöken. Lägg i de skivade champinjonerna och värm tills de blir mjuka. Blanda i den delade  broccolin och låt även den mjukna något. 
3. Lägg upp de olika salladssorterna på ett uppläggningsfat. Skiva spetspaprikan och lägg uppepå. Dela den avsvalnade kycklingen i mindre bitar och lägg på fatet. Därefter sprids löken champinjonerna och broccolin ut på fatet. 
4. Dekorera med lite rostade pumpakärnor och sesamfrön. 
 
Salladen är klar att servera!
 
I en egen skål bredvid serverar jag tärnade bitar av vattenmelon.
 
(null)     
 
(null)     
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress