Eva Lång

Fjällen som jag bara älskar
För mig är det något visst med fjällen! Det känns på något sätt hemma. Har tillbringat mycket tid i fjällen när jag växte upp och det har, tror jag präglat en sorts hemmakänsla så fort jag kommer till fjällvärlden. Att nu ha lyxen med en egen husvagn och därmed kunna variera och åka till olika fjällområden gör mig sååå happy. Har man hund som vi har är det också praktiskt med eget boende. Stugor är det inte alltid lätt att få hyra när man har hund så husvagn passar oss finfint.
 
Nu har vi checkat in oss på Vålågårdens camping i några dagar. Toppenläge, mitt i fjällvärlden bredvid Vålån så det första Jonas gjorde var att köpa fiskekort och knatade sedan iväg vid 21-tiden med spöt. Jag laddar inför lördagens fjällmara och hoppade i bingen. Inget nattsudd för mig inte fram till lördag. 
 
(null)     
 
Inför lördag gäller det att dricka mycket, jag har lite svårt för det så det får bli lite extra redorb. Laddar med lite magnesium också, kanske kan det fördröja krampen som lär komma under de 27 km med 1400 meters höjdskillnad. Förra året kom den efter 20 km med dunder och brak. Hemsk var det!
Det ser också ut att bli repris på förra årets värmebölja under loppet. Även i år har de lovat upp emot 30 grader..,galet ju vi är faktiskt i fjällen. Men som sagt jag laddar med vätska och hoppas jag laddar tillräckligt. 
Att springa i fjällen är verkligen helt underbart. Det ger på något sätt en extra kick med vyerna och höjdmetrarna. Jag har alltid gillat uppförsbackar och här får jag så det räcker och blir över, hi hi.
Hoppas på en grym dag på fjället i morgon med Solda och Jonas. Förutsättningarna är riktigt bra. Det blir goväder!
 
(null)
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress