Eva Lång

Snöpuls perfekt vinterträning
Vad gör man för träning utomhus på vintern? Det är ju så mycket snö i vägen! Fy vad drygt!
Det är säkert lätt att tänka så men jag älskar vintern. Den ger ju massa möjligheter och det är ju underbart att bo i en världsdel med fyra årstider, tänker jag.
 
Vaknade i morse till stora mängder nyfallen snö så att försöka åka skidor i skidspår kunde jag ganska snabbt släppa tanken på. Bara skottningen kräver ett par timmar hemma på vår gård. MEN vad händer? jo då kommer bästa grannen och kör upp hela vår gårdsplan med sin snöslunga!! Han är bara bäst! Nu återstår innergården och det tar säkert minst en timma för mig. Men tänkte jag, den här hunden måste rastas och det måste hennes matte också(förutom snöskottningen då) så vi börjar dagen i den änden och klär på oss för en motionsrunda. Skottningen är ju liksom kvar.... Skogen och lite nos på fågel och annat vilt vill naturligtvis Solda att vi skall satsa på och jag är inte sen att hänga på så det får bli snöpuls uppe i berget i dag. Pust! vad mycket snö det har kommit och ändå är det säkert bara hälften mot vad vi hade i fjol. Snön räckte mig upp till knäna där uppe i skogen så det blev rejäl pulsning. Vi fick oss en runda på 7 km och var ute i 75 minuter....så det var inga snabba km i dag. MEN grymt bra benträning. När vi var där uppe på höjderna så träffade vi på ett par som var ute med sina stora brukshundar(vet ej vilken ras det var). De var också ute och pulsade och tyckte det var perfekt träning för hundarna och dem själva. Hundarna får verkligen rasa av sig och de stoppas ganska bra av snömängderna så man har har koll på dem.
  
Mitt träningtips idag är: Ge Er ut på snöpuls i skogen. Bara gå i snön eller variera med att småspringa. Det finns många varianter och det är toppenfin pulshöjande träning, vilket vi behöver ett par gånger i veckan (minst). En variant om man vill vara ute en kortare stund är att köra intervallbetonat. Spring på med korta snabba steg(så gott det går i djupsnön) ca 30 sek, vila lika länge och kör på igen. Gör detta 5-6 gånger och vila sedan lite längre. Upprepa sedan samma igen 1- 2 ggr till. Är det för länge med 30 sek kör 15 -15. Det viktiga är att få upp pulsen. Du kommer inte att ha någon superfin löpstil där i djupsnön men det gör ingenting, du får lyfta benen högt och det är fantastisk ben- och hjärt- och lungträning.
 
UT OCH KÖR!!  
 
 
 
 
 
Sarah

Så snällt av din granne :)

Svar: Ja han är bäst!
Eva Lång

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress