Eva Lång

Måndagsboostar mig själv
Åter på jobb efter ledighet. Taggad inför en ny situation med nya möjligheter på jobbet. Har bestämt mig för att det här blir kul och för att gå "all in". Är jag med på tåget så är jag!

Körde lite extra boost idag inför veckans första dag på jobbet och taggade mig själv med naglar målade i företagets branding färg. Turkos är en supersnygg färg ju!!!
 
(null)     
 
För att boosta lite extra på veckans första dag gick jag på Yoga på Friskis. Ledare var Ewa och hon kör ett riktigt bra pass. För att knyta ihop kvällens Yogapass med mina turkosa naglar skall jag berätta lite om den färgens betydelse inom Yogan. 

Chakra

 

Chakra är ett begrepp inom tibetansk buddhism, hinduism och new age. Chakra betyder livsenergihjul. Man vill uppnå balans mellan kroppens chakran. Kroppen delas upp i olika chakran varav dom 7 största finns längs ryggraden.  
Dessa representeras av olika färger.
Blå, Halschakra: Kommunikation, skapande, uttryck i tal och skrift. Tillit, acceptans och förlåtelse. 
Grönt, Hjärtchakra: Kärlek, medkänska, sympati och empati. Älska dig själv och andra.
Gul, Solarplexuschakra: Framåtanda,inspiration, social kontakt med andra, livsglädje.
Indigo, Pannchakra/Tredje ögat-chakra: Visdom, logik och intellektualitet. Inre vägledning och andlighet. Hjälper dig lyssna på din inre röst.
Orange, Navelchakra: kreativitetm självförtroende, sexuallitet, självförtroende, ilska.
Röd, Rotchakra: mod, trygghet, säkerhet. Kopplingen mellan vår krop och den materiella världen.
Violett, Kronchakra: Andlighet, energi healing. Kronchakrat är entrén för livsenergin som flödar genom hela din kropp och övriga chakran.

Turkos

Turkos är mineralet som har färgskala mellan himmelsblå till grön. Turkos tillhör halschakrat och symboliserar högaktning och respekt för livet. Turkos är känd som en "master healer" och arbetar för att skydda och anpassa chakran. Den hjälper att attrahera goda och positiva saker. Och ger oss mod och kraft att möta svårigheter. En riktig lyckosten.

 

Symbolik: Healing, tålamod, lugn, harmoni, balans.

Min slutsats: Jag fortsätter att ha Turkos som en favoritfärg!!!

 

(null)     
 
Lite avslappning "mental nedjoggning", som jag brukar kalla det, innan Yogapasset börjar. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress