Evas kitchen bjuder idag på Kryddad Lins- & Morotssoppa till lunch. Passade perfekt att laga lite soppa på förmiddagen och samtidigt titta på WC skidor från Lillehammer. Skall peta mig ut på en promenad med Solda men det får bli
efter lunch. Har en sån där mysig hemmalördag idag, bara älskar det och dessutom håller förkylningen på att dra sig så sakteliga tillbaka så det känns skönt. Dagens soppa kan jag rekommendera, här kommer mitt recept.
Kryddad Lins- & Morotssoppa (4 portioner)
- 1 stor röd lök finhackad
- 2 stora morötter skivade i små tärningar
- olivolja att steka i
- 1 liter grönskasbuljong (2 tärningar)
- 2 dl röda linser
- 1 förpackning kokosmjölk 250 ml
- saften av 1/2 lime
- 2 klyftor riven vitlök
- 1 msk riven ingefära
- pumpafrön, gärna rostade i stekpanna
- kryddblandning görs av
- 1 krm stark paprika
- 1 krm chili
- 1 krm spiskummin
- citronpeppar, några vrid med kvarnen
- 1 krm koriander
- Servera med surdegsbröd och en god ost.
- Stek den hackade löken och morötterna tillsammans med vitlök, ingefära och kryddblandningen i några minuter.
- Tillsätt vatten och 2 buljongtärningar samt linser. Låt koka ihop på svag värme i 20 min.
- Mixa soppan slät med stavmixer och tillsätt kokosmjölk och värm upp den igen. Smaksätt med lite pressad lime, salt och peppar.
- Toppa soppan med lite persilja och pumpafrön.


0