Eva Lång

Back in business, mina tankar
Tillbaka på jobbet efter semestern, har snart gjort en vecka och i år gick det riktigt bra att för mig att dra igång jobbvardagen igen. Jag brukar alltid ha lite jobbångest efter ledighet men faktiskt inte i år. Jag har ju jobbat en del med mitt mindset att livet är här och NU och att i morgon är NU borta. I morgon är det nya NU som gäller.
Förut  har jag tänkt på allt jag ska göra i kväll, i morgon och framför allt på semestern och varit för lite  närvarande i NUET. Visst har jag varit närvarande här och nu också men jag har varit mycket i planeringen framåt. Jag tror lätt det blir så för det är mycket att planera och synka för att få vardag och ledigheter att gå i hop. 
Under min aktiva tid som längdskidåkare var det ett måste att ha detaljerad planering för att träna, äta, sova och att ha dagen planerad för att få in exakt det viktigaste för att få ut det mesta av träningen. Tror att min tid från detta har präglat mig och jag har liksom fortsatt i samma hjulspår när jag fick familj, hus, hund mm. 
Det är mycket aktiviteter man vill "klämma in"och alla har mycket, ofta för mycket på jobbet. En svår kombination! För mig och Jonas har situationen förändrats nu i och med att våra barn vuxit upp och inte bor hemma längre. Vi har bara oss själva (för det mesta) och vår hund att planera efter. På jobbet har vi bra tider och rimlig belastning. När jag för en tid sedan insåg att det faktiskt är så bestämde jag mig för att ta vara på här och nu lite bättre. 
Jag har också varit på många föreläsningar om vikten av att vara i Nuet. Men det var liksom jag själv som behövde bestämma mig och känna att det var värdefullt mig att inte vara så planerande hela tiden. 
Typexempel på mig kan vara att när jag går jag ner i källaren hemma så passar jag på att ta med mig lite flaskor som skall pantas, eller lägger i en tvätt, eller gör något annat så i bland glömmer jag till och med varför jag egentligen gick ner i källaren. Detta är en av anledningarna till att jag behöver coola ned mig lite och inte planera allt hela tiden. Hjärnan poppar alldeles för mycket då jag vill hinna så mycket som möjligt på mitt dygn. MEN det kan vara riktigt tröttsamt det....
Det kan ju också vara en fördel ibland att vara effektiv, MEN inte hela tiden....
Åter tillbaka till att sommarsemestern är slut. Det är okej för mig! 
Jag ser numera inte bara fram emot helger och semestrar utan nyttjar också vardagskvällarna på ett så bra sätt som möjligt. Vi har naturligtvis även tidigare gjort saker på vardagkvällarna, men skillnaden nu är att jag är mera nöjd med den ledighet dessa ger och inte bara tänker att jag vill ha mera semester. Vi träffar barnen, renoverar huset, tränar och umgås. Något vi kanske är lite dåliga på det är att träffa vänner på vardagarna, det kan vi nog skärpa till oss lite med. En tanke jag dock har är att jag skulle vilja jobba deltid. Något jag får ha med mig in i framtiden. 
Att jag har ett jobb är värdefullt! Det är socialt och utvecklande med kollegorna. Visst,  ibland är det skittrist och drygt att gå hit för jag skulle vilja ha en ledig dag och pyssla hemma. Men faktum är att för att ha råd att göra det man vill så behöver man en inkomst och jag tycker mitt jobb är bra och är glad att det finns för mig.      
Mitt kontor
 
(null)     
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress