Eva Lång

White Friday och urladdning i multihallen!
I dag är det black Friday och shoppinghetsen brakar loss totalt... dessutom har många företag lönedag idag den 23:e då den 25:e infaller på söndag så de flesta har fina förutsättningar för att gå loss totalt i butikerna. 
Jag tycker konsumtionen runt om oss utvecklas alltmera åt ett icke hälsosamt håll. Sådana här shoppingevents är till för att man ska köpa för köpandets och handlarnas skull. Verkligen inte för att vi egentligen behöver. Va tusan det är ju liksom snart mellandagsrea och det borde ju räcka långt.... Vet att många inte delar denna syn med mig utan tycker black Friday och liknande helger är toppen. Men då tycker vi olika, fine!
Nu är det naturligtvis inte så att jag inte vill handla på rea eller till rabatterade priser. Klart jag vill ta del av det. MEN då tänker jag att man vid dessa reatillfällen passar på att köpa något man spanat på under en tid eller typ något man behöver eller vill byta ut. Det är just det här hetsköpandet bara för att det är så sjukt billigt och att man inte annars hade köpt det som jag inte gillar....kanske svår gränsdragning men jag tror Ni fattar.... Lägg in miljöaspekten så blir det lättare. Jag läste en artikel som bl a handlar om hur mycket vatten som går åt till att tillverka jeans och bomull och då förstår  man att vi måste ändra vår konsumtion ganska snart. 
Jag läste att det är några handlare som bojkottar black Friday och det är ju fantastiskt starkt gjort att orka/våga gå emot strömmen.


Förutom lite urladdning här över black Friday så gasade jag och Ullis på allt vi hade idag på vårt lunchpass i multihallen. Bra laddning inför julbord med jobbet ikväll. 

(null)Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress