Eva Lång

Matlagning i Frankrike
Härligt att vara här igen i huset i Cap d’Antibes!
På schemat den här resan hade vi bland annat att frosta av frysen inför vintern och det blev det minst sagt rivstart med då blixtnedslag hade fått jordfelsbrytaren att utlösas och det blev strömlöst till frysen som var varm när vi kom ..det kände vi på fisklukten.... Så rensa och slänga mat från frysen var det första vi tog tag i och vips var uppgiften med att frosta av frysen klar! Vi fick  liksom lite halvtrist hjälp att komma igång med den uppgiften. 
Carrefour nästa för att handla upp matförrådet för de här dagarna. Jag älskar den mataffären. Allt och lite till finns där, man kan gå omkring hur länge som helst och fylla matvagnen. Färsk tonfisk stod på min önskelista så det inhandlades. Lammkött, räkor, pilgrimsmusslor, korv, ostar, champagne, vin, rotfrukter och grönsaker av alla sorter och diverse annat gott inhandlades också. Nu blir det några gourmetdagar här igen. Underbart och jag får laga mat med Ullis i hennes kök flera dagar och lär mig massa nytt. 
Middag idag var 
Lammkött, marinerat med goda kryddor bland annat rosmarin och vitlök. 
Jordärtskockspure’ och jordärtskockschips
Rödbeta, potatis, lök och champinjoner i ugn. 
Lite manchego blad till som dekoration. 

Fantastiskt gott. Måste tillagas på hemmaplan sedan. 

(null)

(null)



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress