Eva Lång

En intensiv timme i skogen
Kvällens träning bestod av tuffa backintervaller i fin delvis obanad skogsterräng. Riktigt fin träning inför mitt traillopp i Åre i slutet juli. 
Jag körde:
5 x 30-45 sek med 15 sek vila mellan. Därefter en längre vila när jag sprang  tillbaka ned till backens början, vilket tog ca 3 minuter. 
Upprepade detta 4 gånger så det blev totalt 20 intervaller. Syftet med detta pass är inte som med den mesta löpträningen att träna kondition och uthållighet även om det är ganska  pulshöjande. Huvudsyftet är i stället att träna upp styrkan i löpmusklerna, en styrka som jag behöver i uppförsbackarna på fjällmaraton. Denna typ av pass och även  kortare backsprint på max 15 sek är toppenbra för att bygga benstyrka. 
Lina var med och körde lite lättare träning eftersom hon har känning i sitt baklår och behöver ta det lite lugnt och testa benet. Det är jättefin mjuk mossterräng där uppe i skogen så det blir väldigt skonsam träning, inte hårt och stötigt som det kan vara på ett elljusspår. Jag känner fortfarande av mitt högra knä lite så denna typ av träning passade också mig perfekt i kväll. 
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress