Har sagt det förut och säger det igen. Det växer så det knakar i mitt växthus. I kväll blev jag så sugen på att använda min basilika och göra pesto till kycklingen. Egen pesto slår allt, den är bäst. Nedan får du mitt ganska klassiska recept.
Blev också skörd av två gurkor. Passar bra till dagens sallad.
Evas Pesto
6 portioner
- 80 gram pinjenötter, går även att ta cashewnötter
- 2 kruka(or) basilika
- 3-4 st vitlöksklyfta(or)
- 100 gram parmesanost
- 3 dl olivolja, prova dig fram till önskad konsistens
- salt
- svartpeppar, från kvarn
- 1. Rosta pinjenötterna.
- 2. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare. Jag använder en minihacker, grym liten hushållsmaskin!
- 3. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt resten av olivoljan, eller tills du får den konsistens du önskar.
- 4. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om. Smaka ev. av med salt och nymalen svartpeppar.
0