Eva Lång

Pesto på egen Basilika
Har sagt det förut och säger det igen. Det växer så det knakar i mitt växthus. I kväll blev jag så sugen på att använda min basilika och göra pesto till kycklingen. Egen pesto slår allt, den är bäst. Nedan får du mitt ganska klassiska recept. 
Blev också skörd av två gurkor. Passar bra till dagens sallad. 

Evas Pesto
6 portioner


  • 1. Rosta pinjenötterna.
  • 2. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare. Jag använder en minihacker, grym liten hushållsmaskin!
  • 3. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt resten av olivoljan, eller tills du får den konsistens du önskar.
  • 4. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om. Smaka ev. av med salt och nymalen svartpeppar.

(null)



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress