Eva Lång

World Cup Minneapolis
Idag var det första tävlingsdagen här i Minneapolis och tävlingarna är ju faktiskt anledningen till att vi är här. 

 
Vi tog en Uber ut till Theodore Wirth region park där tävlingarna går. Så smidigt att åka Uber här i USA funkar helt perfekt, tryggt och säkert. Sen hittade vi oss en bra plats ute på spåret för att kika på prologen. Det var superkul. Alla amerikaner är supertrevliga och sååå intresserade av att höra vår historia och anledningen till att vi är här. Det märks så tydligt att det är hit våra förfäder utvandrade och att det är en stor "svenskbyggd" med mycket svensk historia här. Vi har fått så mycket frågor om oss och som sagt varför vi kommit hit samt hur länge vi blir och vad vi tycker om Minneapolis. Vi blir stoppade på gatan av folk som ser att vi är från Sverige, vi har ju flaggor på ryggan så många är nyfikna. Att jobba som volontär på tävlingarna är väldigt stort här och de tycker att det är jättestort att de äntligen fått World Cup till Minneapolis och deras egen " Jessi Diggins" är hur populär som helst här. Hon har verkligen stjärnstatus. 
Vi fick alla som stod runt oss vid planket på tävlingen att heja på William och hålla i den svenska flaggan med oss. Coolt. 
Minus 10 och kall vind men sol idag. Vi var tacksamma att vi klätt på oss alla varma plagg vi hade samt vinterbootsen. 
Träffade flera av åkarna idag och det var kul och superkul att Jonna vann. I morgon hoppas vi lite mera på William då det är distans vilket ska passa honom bättre än sprinten idag. 
Hem från tävlingen åkte vi lokalbuss. Vi har börjat fatta hur transportmedlen funkar här nu och att åka lokalbuss är ju supertrevligt. Man blir liksom en del av "byn och befolkningen" då. 

Foton har jag helt släppt idag. Hade kunnat ha massor på skidåkare och omgivning men fokuserade bara på att ta in allt och det var jätteskönt. Kanske får lite feeling och fotar lite i morgon. Idag var det så kallt att ta ut händerna ur handskarna….


(null)

(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress