Eva Lång

Supportade på Öppet Spår i går
Jag är ganska trött i dag. Det var en lång och körig dag i går då jag supportade Anna och Jonas under deras resa från Sälen till Mora. Men vilken fin dag för oss supportrar. För de tävlande i öppet spår var det också en fin dag men helt klart svårvallat. Föret varierade starkt under banan och ibland var fästet bra för att om ett tag inte alls greppa tag i snön. Detta tröttade naturligtvis ut åkarna lite extra under gårdagen och jösses vad jag är imponerad över alla dessa människor som tar sig i mål på detta idrottsevenemang. 
Jag har ännu inte kommit till den insikten i mitt liv att jag skall åka Vasaloppet, det har liksom aldrig lockat mig. Nu har faktiskt tanken i alla fall dykt upp i mitt huvud så vi får väl se om tanken växer till sig lite mera.
 
Detta var gång 2 som jag supportande till Anna och Jonas. De körde "rätta" Vasaloppet år 2018. Nu valde de att köra öppet spår.  De skall köra klassikern under år 2022 (Annas ide som hon lockat med sig pappsingen på) och nu har de alltså klarat av steg 1 av 4 i den. Bra gick det också 7,57 åkte de på, kanonduktigt!! Fin medalj fick de att hänga runt halsen. 
 
Jag tycker att öppet spår är behändigare att supporta och faktiskt lite mysigare. Massor med folk även här men inte alls som Vasaloppet som jag nästan kände var lite väl hysteriskt med alla stressade människor som skulle hinna i tid till start och jaga bra tider och det var också svårt att kunna supporta på ett bra sätt. Trångt med trafik då det var väldigt långa köer till allt. Här på öppet spår flöt det på mycket bättre. Men visst, Vasaloppet häftigt, vilket arrangemang!
 
Det var kul att vara chaufför på hemvägen från Mora och höra de två slitna åkarnas kommentarer om varandra från loppet resa, särskilt Annas kommentarer om Jonas. 
- Pappa, du bara skulle äta överallt och kunde liksom inte missa något. När du på ett ställe bara sa ja till allt och vi aldrig kom vidare och även ville äta någon korv de erbjöd så sa jag Nej....ha ha typiskt Jonas att prata med alla och käka allt han kommer över.
Jag är ju liksom van detta sedan några år med min käraste man men kul att Anna får samma upplevelse med sig om sin far, ha ha.
 
Här är några bilder på mina hjältar från loppet igår: