Eva Lång

Köpt en frukt- och svamptork
De skojar med mig och säger att jag kanske har lite mycket köksmaskiner...MEN jag älskar verkligen mina köksmaskiner och nu har jag införskaffat ytterligare en till evaskitchen. En frukt- och svamptork. Googlade lite på bäst i test och kom fram till att jag skulle testa en Steba ED5 och känner redan efter två omgångar torkade äpplen att denna kommer att gillas av mig och troligen resten av familjen eftersom jag är den där mamman som gärna gör lite extra och ger bort till barnen.
 
Jag har åkt på en förkylning och det finns väl en liten risk att det är mitt älskade barnbarn som gett mig en bacillsväng. Hon sov ju hos oss i onsdags och förkylningen kom lagom till fredag så risken finns. För snorig för att gå till jobbet och umgås med mina kollegor men inte för sjuk för att jobba hemifrån och det är ju himla bra. Dessutom var jag inte sjukare i helgen än att jag orkade ta hand om en del äpplen igen. Det blev första testet med torkade äpplen och det blev himla gott. Skalade ytterligare lite äpplen i morse innan jobbet och drog igång en sats till med torkade äpplen som skall få gå till barnen. 
 
(null) 

Utöver torkade äpplen gjorde jag ett par flaskor råsaft av äpplena och en stor sats äppeldricka till kidsen blev det också så nu blir det inget mera sånt denna hösten. Det får räcka med 4 stora satser äppeldricka i höst. 
Det är dock helt galet för även om jag plockar hinkvis med äpplen så är det massor kvar på trädet. Vi har tre träd och vi har haft mycket äpplen ibland förr om åren men i år har det varit galet mycket…


(null) 

Mos både till mig och Jonas och kidsens hushåll kokades också i helgen. Jag pressar min mos i en vagga som vi fick av vår granne för länge sedan då de på ålderns höst inte längre orkade göra mos så vi fick ge dem det de behövde istället och numera finns de inte kvar här i livet så det är extra kul med vaggan för då tänker jag alltid på dess snälla människor som bodde granne med oss när vi flyttade in i vårt hus för över 32 år sedan. Jag fryser in  moset osockrat i mjölkförpackningar och har på så sätt alltid "färskt" mos. Mjölkförpackningarna är också väldigt praktiska i storlek och form att packa ned i frysen.