Eva Lång

Girot fas 2
Nu går Friskis pass Spin Giro in i fas 2. Tiden på passet minskas från 90 till 75 min och intensiteten ökar. Det blir lite mindre av den riktigt tunga uppbyggande träningen som vi kört nu i några veckor och ett ökat inslag av pulshöjande träning. Intresant upplägg det här tycker jag. Det är en tränare för ett cykelstall som lagt upp planeringen av träningen under inomhussäsongen med sikte på att de som följt upplägget skall vara riktigt bra förberedda inför utomhussäsongen. Tanken är att öka sin kapacitet och kunna prestera bättre på cykeln med minst 10%. Jag har ju inga planer på att bli cyklist. Men gillar att cykla utomhus och i somras blev det nästan ingenting av det då jag satsade min mesta tid på löpning inför mitt mål med fjällmaraton, Salomon 27k i Åre. Självklart lägger jag inte ned löpningen, den bara älskar jag men hoppas kunna lägga några fler timmar på cykeln i sommar och då skall det bli kul att se vad denna förberedelse kan bidra med för att cyklingen skall gå lättare. Jag märker också att benstyrkan får en kick av spinning. 
Det var fullt i spinninglokalen som vanligt och svettigt som bara den, också det som vanligt. Det är otroligt viktigt att fylla på med vätska under dagen innan passet och även efter passet för att undivka att vakna med huvudvärk under natten.
Kändes kul att gå in i fas 2 nu. De 90 minuterna som vi kört hittils har verkligen varit pannbensträning. Jag tyckte det här blev lite roligare faktiskt och 15 min kortare var lite skönare för knoppen men det var fortfarande jobbigt som bara den för kroppen. 
 
(null)