Eva Lång

Minneapolis
Tänk att jag tagit mig till USA!!!

Jag och Jonas landade igår och stannar här en vecka. Varför Minneapolis?
Jo systersonen William kör World Cup här i helgen och vi fick ett spontanryck och bestämde oss för att åka hit och heja på. 
Första gången vi är i USA och jag är snart 59! Ha ha tänk att det skulle ta sån lång tid att komma hit !!! 
Glad att William fick oss att åka hit! Vi ska göra vårt bästa och heja allt vi kan till helgen. Snygga västar har jag sytt så hoppas vi ska synas. 
Här är helt snöfritt! Vi har tagit en löptur till området där tävlingarna går, Theodors park och det blev en rejäl runda på 14 km. 
När vi kom dit insåg vi att det blir lite speciella tävlingar här till helgen.  Helt snöfritt på sidan av spåret och hitforslad snö. Minneapolis har visst varit ganska snöfritt denna vinter har vi fått höra av lokalbefolkningen. Trist verkar de tycka att de är men de har gjort sitt bästa för att klara av att leverera inför WC i Minneapolis.
Vi tyckte nog att det såg ut som de hade en hel del kvar att göra med spåren för att kunna bjuda på bra tävlingar till helgen men vi tror de lyckas !!
Vi sov länge svensk tid och vaknade strax före 6 USA tid. Gick ned och käkade frukost på hotellet sen drog vi ut på en löptur i jättefint väder. Några grader minus och strålande solsken. Supernöjda lyckades vi navigera till området för helgens tävlingar som går vid stadens kuperade golfbana. 
Eftermiddagen spenderade vi i stadens skyway. Helt sjukt men de har byggt inglasade kulvertar ovan jord "skyways" där man kan ta sig till fots mellan de flesta byggnader i staden. Det är totalt ett nät av 16 km inglasade skyways och vi har idag promenerat igenom 8 km av hela systemet. Det här måste bara vara typiskt USA tänker jag. Så mycket outnyttjade ytor som dessa kulvertar bjuder på. Märkligt folk går omkring här och inte på gatorna. Fullt förståeligt för de behöver ju inte klä på sig för att gå ut på lunch och äta. De tar ju bara en promenad i Skyways. Vi kom idag ända ned till slutet av gångarna vilket var nära Mississippi River så vi tog en tur till St Anthony Falls så nu har vi checkat av det!!!
Slutade hela promenaden på engelska puben bredvid vårt hotel. Supertrevligt, där inmundigades två bers var. Jag hittade en mycket god Fulton sweet child of IPA. Kan nog bli nån till av den innan denna vistelse är slut, ha ha!

Nu blire ett antal bilder från dagen. Håll tillgodo!!


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress