Eva Lång

Second hand
Gjorde några bra inköp i går på Förrådet i Falun!
 
Mor och och yngre dotter gjorde ett besök där och julsaker stod i fokus för den yngre av oss. Sälv hade jag ljusstakar (lite rejälare) på min agenda och tänk jag hittade ett par som föll mig i smaken riktigt bra.  De skall placeras i fjällhuset. Ljus har jag i massor efter mina tillfällen på ljusstöperiet i Falun men ljusstakar till fjällhuset saknades fram till igår. Med detta är jag supernöjd, lite tyngd och brunaktiga i färgen. Funderar på vad det är för metall i stakarna och tror det är mässing....men är osäker. Har dock testat tricket med att kolla med en magnet. Om magneten fastnar på föremålet är det inte mässing, och inte heller guld, ha ha. Magneten fastnade inte så det ökar chansen för mässing. Supernöjd i alla fall vilken metall det nu än är. Men med den bruna nyansen kommer de att passa in alldeles utmärkt, ser fram emot att få ta med dem dit nästa gång.
 
På agendan var också någon typ av fat att ställa ett konformat ljus från stöperiet från så det inte blir stearin på bordet och jag hittade ett litet gulligt fat i nysilver. Ganska slitet men det blev ändå fint när jag putsade upp det och priset för fatet och de två bakformarna bar 20 kr så de nästan gratis så de var väl värda att få åka med hem. De två bakformarna var av större modell så de skall användas till brödbak i första hand och de skall nog också med till fjällhuset så det kan bakas bröd när vi är där.
 
Återbruk är verkligen toppen. Erikshjälpen är ju ett favoritställe för mig. Har gjort många fina fynd där. Det kan man ju passa på att besöka om man är på någon annan ort också. Har varit flera gånger på Erikshjälpen i Fränsta när jag är i hemtrakterna.
 
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress