Eva Lång

Piffet i fjällhuset har börjat
Så roligt att vara här i fjällhuset för nu börjar finliret med inredning och piff. Sånt som jag älskar att greja med. Skapa eget och designa.
Allt är ju "flångnytt" och modernt här så det finns ju liksom ingenting i grundutförandet som ska ändras. Det vi vill är att i allt det moderna få in "stugmyset" och att det blir ombonat och inte för sterilt som det lätt kan bli när något är helt nytt och modernt.
Vårt fjällhus skall ju inte bara passa för mig och Jonas utan det skall verkligen passa för våra barn också och deras barn. Vår lilla tjej skall ju också trivas och kunna vara här och vi skall kunna känna att det är barnsäkert och tryggt. 
Det kan nog bli en del inlägg härifrån framöver för det händer så mycket kul och inreds för fullt. Det här är ändå en stor dröm som gått i uppfyllelse för mig. Vi har ett eget fjällhus det är det största men också att få inreda ett hus som är helt nybyggt. Det har varit en dröm då vi hittills bara har renoverat i gamla hus. Ja förutom garaget då som vi byggde för ett par år sedan men det är ju inte riktigt boendemiljö även om orangeriet har varit superkul att ta tag i.
 
Dessa dagar har jag sytt gardiner men de blir inte klara denna vända här för jag måste ha mera gardinstånger och fästen då lösningen med uppsättningen jag tänkt inte funkade och dessutom måste jag ta med symaskinen nästa gång för att sicksacka innan fållning. Trodde inte att sicksacket behövdes men gardinerna blir så trådiga så det blir nog bäst. Bara att släpa med symaskinen nästa gång. Så nu blir det att åka hem och köpa mera material till stänger och uppsättning till resterande gardiner och tillbaka hit om ett par veckor för att fixa klart. 
 
Men mina egensydda bordstabletter måste jag bara visa. Blev så väldigt nöjd med dem. Tanken var att sy något som vår lilla tjej ska ha vid sin matplats och då föddes iden på att använda vaxduk och att hitta ett motiv med dalahästar. Hon älskar ju vår tavla hemma med en dalahäst så det blir lite kul att se vad hon tycker om dessa vid sin matplats. Jag vill gärna att vi tar med våra specialiteter från Dalarna hit också. Jag vill inte bara gå in i en miljö med fjällmotiv med renar osv utan tar gärna med våra specifika kännetecken från vår hemmiljö och kanske också från miljö som vi har med oss från våra hemtrakter från vi var små.
 
Jag har sytt två tabletter och visar båda motiven. De skiljer sig åt lite. Här ser Ni också lite av de nyupphängda gardinerna även om de inte är fållade så hänger de på plats. Kommer mera på dem när de är helt klara. Kunde heller inte låta bli att sätta upp adventsljusstakarna som jag shoppade redan förra året på black week.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress