Eva Lång

Mormor hela dagen
Ledig dag och jag har haft Sigrid hos mig hela dagen. Lina har passat på att göra en massa ärenden och lilla godingen har varit hos mormor. Som vi har myst på.
 
Mormor har börjat göra barnmat igen. Det var ju typ 25 år sedan jag gjorde mat till riktigt små barn så det är jättekul att få göra det igen.
Nu är det inte bara smakportioner som gäller längre utan nu kan vi göra hela måltider med "ganska vanlig mat", visserligen puré ännu men med lite mera smaksättning och den lilla damen verkar tycka riktigt bra om att käka det som tillagas. 
 
En fiskrätt och en köttfärsrätt har jag tillagat åt Sigrid. Köttfärsrätten åt hon idag och den smaskade hon verkligen i sig.
 
Evas köttfärs och spagetti
 
2,5 dl hackad morot
2.5 dl hackad palsternacka
100 gr köttfärs
1 dl spagetti i småbitar
1 msk rapsolja
en nypa mald paprikapulver
en nypa malen svartpeppar
2 dl passerade tomater
 
Skala morot och palsternacka och hacka dem fint. Hälg ned grönsakerna i en kastrull tillsammans med de passerade tomaterna och koka upp. Tillsätt köttfärsen, kryddorna och koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt lite mera vatten om det behövs vid kokningen. Tillsätt sedan rapsoljan.
 
Koka under tiden spagettin enligt anvisning på paketet.
 
Rör ned pastan i köttfärssåsen. Mixa sedan allt. Jag använder min matberedare men tänker att en stavmixer också kan funka. Mixa tills rätten har en slät konsistens som passar ett litet barn som nyss har börjat äta mat.
 
Jag fryser in i muffinsformar eller lite större iskubsformar som är inköpta på Clas. Ohlson. Lägger in en bild på dem längre ned tillsammans med maten. Recept på torskrätten kommer i ett inlägg senare.
 
Sedan är det bara att ta fram en muffinsformar när det är dags att mätta små munnar.
 
 
 
Lycka till!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress