Eva Lång

Trasmatta
Fick en plötslig ide när jag var på Erikshjälpen i går. Såg några påsar med remsor för att väva trasmattor, eller varför inte virka dem tänkte jag.
Skulle faktiskt vilja lära mig att väva, har bara gjort det i syslöjden i skolan och det är ju verkligen hur länge sen som helst. Jag får väl se om jag kan gå någon kurs vid tillfälle. Sen gäller det ju att kunna husera eller i alla fall ha tillgång till en vävstol också. Jag tycker jättemycket om hemvävda trasmattor och jag har några ärvda, bland annat av Jonas moster och mormor. Jag känner ju nu när jag sitter och väljer vilken färg jag skall ta på nästa varv hur kul det är att skapa själv så det måste vara så stimulerande att få väva en hel matta själv.
 
Ja ja nog om det nu får jag nöja mig med att det faktiskt går att virka av remsorna också. Detta är ju bara min andra matta och jag håller mig fortfarande till den runda varianten men tänker att jag skall virka en avlång matta så småningom. Den jag virkar nu har jag inte bestämt var den skall placeras så det får jag återkomma till när den är klar.
 
Påsen på bilden med rullar är det som jag köpte på Erikshjälpen för 60 kr. Tänker att det är billigt för en förhoppningsvis fin matta. Några rullar har jag redan virkat upp. 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress