Eva Lång

Första semesterdagen i vedbon
Hu och hej!
 
Jobbade några timmar på morgonen och sedan kunde jag få släppa jobbet och gå på semester. Skall dock gå in och jobba lite nästa vecka och kanske vid något mera tillfälle så semester utan helt avbrott är inte aktuellt. Det brukar inte vara så, tyvärr kan jag tycka men så funkar det på min tjänst.
 
Med lite påtryckningar från vår kära svärson som behövde låna släpkärran så fick vedbon första prioritet. All gammal ved behövde staplas om så den kan tas av i första hand när det blir dags för höstens och vinterns kaminbrasor. Vi eldar ganska mycket, älskar trivseln det ger på bottenvåningen där vi har ganska öppen miljö så alla rum utom sovrummet kan ta del av myset brasan ger.
 
Först staplade jag om all ved och så städade vi ur vedbon rejält och sorterade bort allt som inte behöver vara kvar eller som behöver stå just i vedbon. Vebon, säger vi där jag kommer ifrån så jag stavar inte på rätt sätt, vet det...men har lagt till ett b i alla fall...
 
Sen fick Jonas äran att dra iväg till vår vedleverantör och hämta hem kärran som var fullastad med ved och sedan var det bara att börja lasta in. Jag tror Jonas körde 25-30 skottkärror som jag sedan staplade. Vi var inte klara förrän vid 22-tiden igår kväll men jäklar vad bra det blev. Faktiskt skönt att vi gjorde det igår och fick undan allt på en dag för idag är det inomhusdag då det regnar och att hålla på med blöt ved i regnet är ju inte kul. Så tack för lite stresspåslag käre svärson! Kroppen min behöver dock återhämtning idag så gott att vara inomhus.
 
 
 
 
 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress